Menekseee Anneler bugun kizamik asisi olduk bacagindan vurdu ben kolundan saniyodum bilgisi olan varmi acaba?
Balkupum2505 Menekseee ya 9. Ayda aşı var diyo bazi anneler bize saglik ocagindan aşı günü verilmedi en son 6 aylik asimiza gittigimizde hic bisey anlamadim 🙄🙄
Menekseee Balkupum2505 bende bilmiyodum saglik ocagindan aradilar salgin var gelin asi olcaksiniz diye bizde gittik
Sltn01 Balkupum2505 artık 9.ayı doldurduğu zaman kızamık aşısı olması gerekiyor bakanlık öyle uygun gördü ve 9 ayını tamamlamış çocuğa kızamık yapılması gerekiyor . Sizi sağlık ocağının araması gerekli aşı için bu onların görevi
limonlukarpuzzz Balkupum2505 bizede hemşiremiz birde kizimin doktoru 9. Ayda gerek olmadigini oncedende tek doz yapildigini suriyelilerle birlikte salgin oldugunu ama artik azaldigini bir çok ilde bu uygulamanin kaldirildigini soyledi.
Balkupum2505 Menekseee bizide ararlarmiki o zaman 🙄 saglik bakanliginibarayip ögrenmek lazm en güzeli 6 ay asisindan sora 1 yasinda var dedi sadece. Şubatta kanina bakilmasi icin cagirdi sadece
Sltn01 Balkupum2505 şubatta kanına bakılacak o zaman aşı da yapılması gerekli çünkü 9.ayda hem kan hem aşı yaplır bakılır ama tam 9 ayı doldurması lazım canım.
Balkupum2505 Sltn01 Allah allah yaa sadece kan aşı bitti 1 yasina kadar dedi. Bugün arayıp ögrenicem iyice