Gamzeharun Kızlar lütfen bi bakım bebeğim hep ıkınıyor kabız olmamasına ragmen ve farkettim ki tuvaletini tapınca veya gaz cıkarınca aglıyor bu durumu yaşayan var mı doğal yollardan nasıl iyileşir ya da catlak mıdır acaba bu😢😢😢😢
dertlikerkenez Gamzeharun eğer makat çatlağı varsa mutlaka doktora göstermesiniz ve teşhis koymalı. Tedavi edilmezse sorun epey büyür. Makat çatlağı doğal yollardan geçebilecek birşey değil, doktorunuzun yönlendireceği ilaçları kullanmalısınız.
Mert_efe Gamzeharun kabız ise o durum yaşanır 1 çay kaşığı zeytin yağı ver birazda o bölgesine sür rahatlatır olur bebeklerde bazen
Maybeoneday Gamzeharun çatlak belirtileri bunlar azıcık poposunu ayırıp bakabilirsin canım doktor da o sekilde muayene ediyo. Benim kızımda da var normal muayeneye götürürsen doktor bakar zaten poposuna da. Ben anestol ve fito kullanıyorum. Üç ayda ancak düzeldi. Kabızlığa dönüyor ve her gecen gün daha kötü oluyor aksatırsan. Mutlaka götür bir cocuk doktoruna. Cok gecmis olsun 🌺
dertlikerkenez Gamzeharun çatlak öyle büyük sizin teşhis edebileceğiniz gibi bir yara olmuyor, ufak kılcal bir çizgiydi oğlumda. Mutlaka doktor görmeli ki olup olmadığını ayırt edebilsin.
dertlikerkenez Gamzeharun bizim gastroentoloji fark etmişti ancak çocuk doktoru da muayene ediyor. Kabızlık durumunda zeytinyağı ile müdahale edilebilir ancak çatlak varsa zaten çok sancılı bir yaraymış üstüne yağın içerisindeki asit iyice canını yakar bebeğinizin. Emin olmadan sürmemelisiniz.
Mert_efe Gamzeharun ek gıdaya geçtin mi belki o yüzden zorlanıyordur bi doktora götür ama bence kötü bisey olduğunu sanmıyorum
Sycl Gamzeharun canim emin degilsen bile fito krem kullanabilirsin poposunu iyice acip yedirmen gerek kremi. Epitel hucrelerini yeniliyor. Bir zarari olmaz. Eger gaz cikarirken cani aciyorsa anestolle beraber kullan. Cok ilerlemeden iyipesir insallah
Fatma69 Gamzeharun arkadaşımn da kızına popo da çatlak teşhisi koydular fakat 4 doktor gezdi en sonun da anlaşıldı inşaşah iyi bi doktor bulursunuz cocuk doktoru teşhis koydu bu arada