Veterineriuss merhaba 22 günlüğüz yaşadığımız süreci anlatayım size öncelikle korkulacak bişey yokmuş bende korktum ağladım kan alındıkça canımdan can gitti sanki kan uyuşmazlığımız vardı bebekle benim aramda o yüzden biraz süreç uzayabilir demişlerdi. Zaten doğumun olduğu gün ilk kanda cıktı sarılık ama az demişlerdi yinede daha doğum olduğu 24 saatte mavi ışığa yatırdılar ilk başlarda biraz zor olacak gibiydi çocuk çıplak ve gözleri bağlı durmaz gibi geldi durmadı da bikac saat sonra zaten sarılık uyku yapıyo yattı şükür isigin altında çok önemsemedim bilseydim sonrasında bu kadar kan alınacağını dakika kaldırmazdım ışıktan ve emzirip yatırırdım arada kaytardım daha ilk günümüzdü ve kucağımda koklamak istedim. Neyse sonra 1 hafta boyunca hergün kontrole gittik hergun kan alınıyo ve değer hergun 2ser yükseliyordu ama bunun yanısıra kilo alımı güzeldi yani güzelden kastım kilosunun altına düşmemek önemliymiş düşmedi şükür. Hergün muayeneye sonucunu öğrenmeye titreye titreye giriyodum çünkü eğer boşluk olursa bebekle beraber kalabilecektim yoksa bebeği tek alacaklardı öyle demişlerdi korkum onu orada bırakıp eve dönmekti bode ışık altında durmaz o gözümle gördüm bırakamam diye düşünürken cumartesi oldu ve yine kan vermeye gittik acilden aldılar bu seferde ama eminim kendimden bugün düştü ve evimize geridoncez hatta yatış deseler de kabul etmicem ve başka hastabeye gitcez kafamda hepbu vardı sonuç beklerken e nabıza girdim ve 20yi görünce şok oldum eşime sen bi git sor doğru mu görüyorum falan dedim olduğum yerde kalakaldım geldi doğru dedi yatış diyolar biraz toparlan 10 dk sinra gelin dedi doktor dedi o an deli cesareti geldi yatırcam dedim eşim şok yatış deseler de istemiyodun dedi hergun yükselmesindense bi yerde dur demek istiyorum bugün 20yken yatırmazsam yarın 22 olacak belki geç olmadan yatalım dedim şükür ki boş yer de varmış birlikte yattık ertesi gün öğlene kadar değeri 11e düştü güzelde yattı ışıkta bu sefer ama sabaha kadar emzirdik 2 saatte 1 ve emzirmedigim sürede sağdım emzirdikten sonra şırınga demişlerdi ama biberonla verdim valla sonra dönüştüğünü görünce çıkış yaptılar izin verseler 1 gün daha kalmak istedim ama olmaz dediler pazartesi tekrar kontrole gittik kan almadan vücuttan ölçüm yaptılar 8e düşmüş artık gelme eğer bi sıkıntı hissedersen gek dedi gözlerinde hala var ama geçti gibi sanki sağlık odağındaki hemşire de geçiyor gitmene gerek yok deyince içim biraz rahatladı tekrar gitmedik kontrole yani demem o ki ışık zor bisey degil kötü visey de değil emzirmek evet faydaki ama ışık daha kuvvetli ben emzik götürmüştüm yanımda hemşireler evet izin vermiyo ama gözüne bandı takip ışığın altına ilk yattığı zaman uyuyana kadar verdim emziği sonra aldım biraz uzun oldi kusura bakma ama bu süreci çok korkulu bi süreç sanıp bide kan uyuşmazlığımızdan korkup biraz fazla evhamlı ve eşimle birbirimize girecek kadar ağır geçirince sen rahat ol istedim bunlara gerek yok ışık kötü bişey değil inşaAllah çabuk atlatırız hepimiz