KahramanAnne Kızlar oğlum kakasını yaparken çok ağlıyordu doktor anestol krem ve Fito krem verdi. Bu kremler hakkında bilgisi olan var mı yüzeysel mi sürmem gerekiyor yoksa iç kısmınada sürmem gerekir mi?
Alisaaaaa KahramanAnne benimde kızımın poposunda çatlak var. 3,5 aylık daha bende anestol ve fitoyu avucuma nohut tanesi kadar sıkıp, karıştırıp kulak çubuğu ile hem makat etrafına hemde kremi içine ittirerek içine de sürüyorum. Dr umuz bu şekilde söylemişti.
1ipekgibi- KahramanAnne çocukları bilmem ama doğumdan sonra bende çatlak oldu doktor anestol verdi popo deliğine hafif baskı uygulayarak içine de sürmeniz gerekiyor ve anestezi etkisi olduğu için inanılmaz baş ağrısı yapıyor doktor sakın iyi geliyor diye günde bir defadan fazla kullanma dedi.Zaten kullanılmaz ben baş ağrısına dayanamadım küçücük çocuk yazık hiç dayanamaz.o yüzden doktorun dediğini söylüyorum sadece mercimek tanesi kadar günde bir defa hafif deliğe bastırarak.lütfen lütfen çok sürmeyin ısrarla söyledim biliyorum ama verdiği baş ağrısı dayanılmaZ.yazık yavrucak bide onu çekmesin
Alisaaaaa KahramanAnne bizim baya çatlak vardı yıldızlı tornavida şeklindeydi şuan sadece 1 yönünde ve 7 yönünde çatlağı kaldı. Gün aşırı da ılıktan sıcak suya sokuyorum poposundaki çatlağa iyi geldiğini söyledi Dr muz. Bizimki henüz anne sütü aldığı için sulu kakası bu yüzden ağlaması yok. Tek amacım ek gıdaya geçene kadar bu durumu düzeltmek olası kabızlıkta yada kakası sertleştiğinde acıyacak ve ağlayacaktır. 😔 sizde günde 3 defa anestol sürün fito ile. Ortalama kaka yapacağı saat aralığını biliyorsanız yapacağı zamana yakın kremini sürün rahatlatır.
KahramanAnne Alisaaaaa Biz mama ile besleniyoruz ama anne sütü aldığı zamanlar da da aynıydı inanılmaz ağlıyor bir yerini canlı kessem öyle ağlamaz 😔 Hani çatlak mı var bilmiyorum doktor birşey soktu poposuna baktı bu kremleri verdi . Çok üzülüyorum haline sabah akşam günde iki kere şeklinde sürmemi söyledi
KahramanAnne 16102018 teşekkür ederim az önce sürdüm dediğiniz gibi doktor bilgi vermedi o yüzden arada kaldım acaba içine demi sürmem gerekiyordu diye
Nurahyu Alisaaaaa KahramanAnne KahramanAnne 16102018 kizlar benimde 4 aylik oğlum sürekli ıkınıyor kakası sulu aslinda ama cok zorlaniyor gece uykudan falan uyaniyor ağlıyor doktoruna sordu eşim olabilir bu gibi durumlar demis normalmis yani annesi süt ürünlerini azaltsin demiş. Bu arada anne sütu aliyor sadece Ama bi türlü ikna olamiyorum yani sizde bu sekilde olmasi normalmi ağlaması falan sanki aci cekiyor gibi catlak falan oluşur mu sizce mümkün mu öyle bisey
Alisaaaaa KahramanAnne kıyamam canı acıyor demekki. Muhtemelen çatlağı var ki bu kremleri vermiş Dr nuz bol bol suya sokun 5-10 dakika tutun içinde poposunu ve günde 3 defa sürün biz sürüyoruz hiçbir zararını görmedim ki Dr umun önerisi buydu
KahramanAnne Alisaaaaa acaba nasıl sürüyorsunuz yüzeysel mi yoksa içine doğru mu yüzeysel içindeki çatlağa nasıl fayda edecek ki
16102018 Nurahyu ya kakasi yüzünden değilde idrarini yaparken yandığı için ıkınma gibi yapıyorsa enfeksiyon olabilir mi çünkü kakası madem sulu zorlanmaz yaparken yada gaz sıkıntısı vardır
Gozdedogan Nurahyu başka bir doktora daha göster istersen aynı durumu bende yaşıyordum bir doktora görürdüm anestol ve fitolle düzelecğini söyledi fakat düzelmeyince başka doktorlara götürdük kızımda makatının oluşması gereken yerin üstünde oluştuğunusöyledi ve ameliyatla düzeltildi tek bir doktorla emin olmayın derim
Nurahyu 16102018 genelde bezi hep islak oljyor yani ne zaman islattigini hic anlamiyorum bezi acikkende salıyor mesela ve rahat oluyor yaparken.ama ikinmaya baslayinca en sonunda kala yapinca susuyor rahatliyor. Bide catlak olursa eger disardan belli olur heralde dimi kendim aradakontrol ediyim. O kadar üzülüyorum ki o öyle kıvrandıkça sacma seylerde soruyor olabilirim. Normal olduguna ikna olamadim bi türlü
16102018 Nurahyu kurulamaya özen gösterin belki devamlı sulu yaptığı için tahriş oluyordur kızarıklık pişik durumlarına önlem alın bebek bakim kremlerinden sürün. Gayet normal şeyler soruyorsunuz 🙂 en ufak ikinmalarinda bizim canımız da yaniyor insallah düzelir altını aldığınız zaman usutmeden az açık kalsın hava alsın
KahramanAnne 1ipekgibi- Sabah akşam iki kere az az sürün dedi bazıları yüzeysel diyor ama yüzeysel içerdeki çatkağa nasıl etki edecek ki. Baş ağırısınız ilk kez duydum şaşkınlık içindeyim 😔
Nurahyu Gozdedogan benim anlattigim sekilde miydi yani her kakasında degil ama ozellikle geceleri uykudan uyaniyor ıkınıyor ağlıyor yapinca rahatliyor gazıda bazen ayni sekilde oluyor
Nurahyu 16102018 cok şükür hic pişik yaşamadik ama kızarıklık bazen cok oluyor kremliyorum ozamanda. bezini sık sık değiştiriyorum ozellikle kaka yapinca cok tutmuyorum zaten kendide rahatsız oluyor hemen . Birde zeytinyaği onermişti doktor cay kaşığı kadar onu denemedim yani su bile içirmiyorum daha sadece süt. Versem cok rahatsiz eder mi
Gozdedogan Nurahyu sürekli olmuyordu bizde ama dediğin gibi gündüzde gecede ıkınıyordu yapamadığı için tuvaletini ağlıyordu.
16102018 Nurahyu hiç bisey olmaz 4 Aylık olmuş ben bir buxuk aylıkken çok ikiniyirdu verdim bi cay kaşığı çok rahat yaptı sonra ardından ilik su vermiştim
Nurahyu Gozdedogan o kadar garip dönem yaşıyorum ki eşimde yanimda degil inşallah doktorluk ameliyatlik bisey cikmaz ya
Nurahyu 16102018 1 cay kaşığı yag 1 cay kaşığı ilik su mu vereyim deneyim o zaman. Ne zaman veriyim peki ıkınmaya başlayınca mi yoksa yatarken falan mi. Bide 1 kere versem.yeterli olur mu yada her ikindiginda cok zorlanirsa mi vereyim