Essem Merhaba annelerim süt alarjisi olan 7 bucuk aylik bebeğim var. Dün hazır badem sütü aldım. Bundan yogurt veya lor nasıl yapabilirim.
Mervedenizkrn Essem sut alerjisi var kuruyesmis alerjisi yokmu kizim sut alerjisi vardi bademede alerji oldu bilemedim. Ama yogurt denetmek istiyoraan anne sutu veya alerjik decam sutuyle yogurt yapilaviliyor youtubdede izlemistim
dertlikerkenez Essem bebeğimde süt ürünleri alerjisi vardı. Doktorumuz 1 yasına kadar kuruyemiş vermemi uygun görmedi. Kuruyemiş verilmediğine göre sütü de verilmez diye düşünüyorum. Doktorunuza danıştınız mı?
dertlikerkenez Essem süt ürünlerinin önemi içeriğindeki kalsiyum ve probiyotik. Badem sütü ise bitkisel bazlı olduğu için kalsiyum yok, probiyotik yok ve katkı maddeli. Bebeğe nasıl bir yararı olur ki merak ettim.
Essem dertlikerkenez kuruyemiş tükettiğim zaman alarjisi olmuyo bademi de zaten ilk deneyeceğim. Vegan yogurt yapmak istiyordum
tgbmoms dertlikerkenez yanlış biliyorsunuz, içinde yüksek miktarda, nerdeyse sütle yarışır derecede kalsiyum var, magnezyum, E vitamini, hem lifli, hem yüksek proteinli 🌸
dertlikerkenez tgbmoms bilgi için çok teşekkür ederim. 8 aydır vegan süt kullandığım halde yanlış biliyormuşum vallahi ☺️ Kalsiyum takviyeli olanları alıyordum, diğerlerinde yok diye. Onlarda ekstra fazla var demek istemişler demekki.
tgbmoms Sebebimsin01 dertlikerkenez hatta inek sütü yerine bitkisel sütleri tercih etmeliyiz (badem, soya, kaju gibi) rica ederim 🌸
Essem Mervedenizkrn canim senin bahsettigin alerjenik mama mı ben nestle alfamino maması kullaniyorum
Busranisa Essem aynı postu actım kimseye yanıtlamadı 😔 bilgisi olan yazss keske sanırm kimse badem sütü tüketmiyor. Bende badem sütüyle kendime pudng yapmayı düşünüyorum acıkcası
ygmrslhgl Busranisa Öncelikle merhaba hazır aldığınız süt ile olmaz. Çiğ bademleri bir gece önceden ıslatın sonra süzüp kabuklarını soyun 1 su bardağı çiğ bademe 2 su bardağı su ekleyerek blendırdan geçirip tülbent ile süzün sütünüz hazır posasını lor peyniri olarak kullanıyorsunuz. Yoğurt içinde bir yemek kaşığı tam buğday ununu 1 su bardağı su ile pişirin daha sonra sıcakken 2 yemek kaşığı badem lorunu ekleyin homojen kıvama getirin kavanozda ağzını kapatarak dolapta muhafaza edebilirsiniz kolay gelsin şifa olsun bebeğinize:)