semanurozturk Kızlar merhaba benim eşim akdeniz anemisi taşıyıcısı kardeşleri ve anneside öylesi şuan bebeğim 11 aylık kanına baktıramadım henüz taşıyıcılığı var mı yok mu bilmiyorum ama görümcemin eşinde taşıyıcılık olmamasına rağmen kızı taşıyıcı çıkmış bu gen baskınlığıyla ilgili bi durum mudur eşi taşıyıcı olduğu halde çocuğunda olmayan var mı?
Nursma semanurozturk eniştem de Akdeniz anemisi taşıyıcısı büyük yeğenimde birşey yok ama küçük olanı da taşıyıcı.
ESRA_07 semanurozturk Annem de var, bende var, oğlumda da var. Kızım 1 yaşında henüz baktırmadık onda da var mı bilmiyoruz. Genelde ilk çocuklar da çıkıyormuş. Kansızlık, halsizlik, yorgunluk dışında Bi şikayetim yok şükür. Allah beterinden korusun.
Dmt-01 semanurozturk bian önce götürün bence doktora tam bi bilgim yok ama bi komşumuzun çocugunda vardı akdeniz anemisi her hafta hastaneye gidiyorlardı onlar bi ilaç mı alıyolardı ne içindi onu bilmiyorum ama bence götürün gelişimini etkiliyo olabilir şuan değilse bile ilerde zararı olabilir götürün hem taşıyıcılığı ya da hastalığı yoksa içiniz rahat eder
semanurozturk ESRA_07 benim eşimde de hep yorgunluk halsizlik var Akdeniz anemisinden diyo bana pek inandırıcı gelmiyordu günahını almışım adamın☺️
semanurozturk Dmt-01 pandemiden dolayı gidemedik malesef ama gidicem şimdi o kişi hastadır o zaman çünkü doğduğunda belli olurdu o zaman
[silindi] Dmt-01 sizin dediğiniz büyük ihtimalle Akdeniz anemisi hastasıdır hem anne hem baba taşıyıcı olduğu durumda çocukta hastalık çıkma ihtimali %25tir ve maalesef görülmüş demek ki
Sinem2 semanurozturk anne veya babadan biri taşıyıcı biri sağlam ise cicuklarin da %50 taşıyıcı %50saglam olma ihtimali var.
[silindi] semanurozturk eğer sizde bu durum yoksa ve eşiniz taşıyıcıysa çocuğunuzun da taşıyıcı olma ihtimali %50dir taşıyıcı olması da zaten bir sorun teşkil etmiyor herhangi bir tedaviye falanda gerek yok
Dmt-01 [silindi] tam detayını bilmiyorum işte olabilir cnm dediğin gibi sürekli hastaneye gidiyolardı çünkü onu biliyorum sadece