Sarikuzumalp Eşim dün köyden koyun sütü getirdi. Anca bugün kaynatabildim ve kaynatırken kesildi. Netten baktım da uzun süre bekleyince bakteri oluşuyor muş ve o yüzden kesilebilir miş. Şimdi bu koyun peynirini ben oğluma yedirsem sıkıntı olur mu? 17 aylık.
esmerayes Sarikuzumalp bebeklere lor yediriyoruz oda kesilince dogal olarak lor oldu ama bebeklere verilir mi kararsizim bence pul biberleyip siz kendiniz tuketin kahvaltida yada borek pogacalarda falan
Sarikuzumalp Mom9 bende öyle düşündüm yine sorayım dedim teşekkür ederim🥰 eşim yesin artık bende emzirdiğim için huy kaparım şimdi 😃
Sarikuzumalp esmerayes öyle yapayım içime sinmedi sorayım dedim vermiycem artık eşim yer kahvaltıda teşekkür ediyorum 🙏🥰
esmerayes Sarikuzumalp aslinda alerjisi yoksa verilebilir sizde yiyebilirsiniz sonucta evde nornal kesilen inek sutunude hamur islerinde kullaniyoruz veya peynir yapiyoruz ama koyun sutune veya peynirine alerjisi var mi bilmiyoruz o yuzden ikilemde kaldim yoksa baska bi zarari kesinlikle olmaz
Sarikuzumalp esmerayes bi yandan da öyle düşünüyorum hani aldığımız inek sütleri de kesilebiliyor bazen ki çok uzun süre bekleyince bakteri oluşuyor muş bu sebepten kesiliyormuş daha dün getirdi eşim üstelik yeni sağıp getirmiş bayat değil. Alarjiside varmı bilmiyorum hiç vermedim koyun sütü
esmerayes Sarikuzumalp zaten kaynayip kesildigi icin bakteri yonunden bi problem olmaz gecen bende sut aldm cocuk durmayinca dolapta bekledi kesildi mecbur peynir yaptim o yonden bisey olmuyo ama hic vermediysen riske atma alerjisi var mi yok mu bilmiyoruz bide koyun sutunun alerjisi kotu oluyo soka bile sokabiliyo bosver o yizden esin yesin
Sarikuzumalp esmerayes ayy ciddimisin bunu bilmiyordum. En iyisi çok ilerleyen zamanlarda vermek şimdi verip riske atmayım hiç. Yazdığın için çok teşekkür ederim canım çok sağol 🙏🙏🌸