Berfinyusuf16 Firinda bütün tavuk yapmak istiyorum ama derisi üzerinde olmicak boyle nar gibi kizartan lezzetli tarifiniz varmi hanimlar🤔🥰
Sevimli Berfinyusuf16 sade domates salçasıyla avcarlayın . Kekik kimyon karabiber pul biber koyun . 1 bardak su dökün atın fırına . Muhteşem oluyor . Dilerseniz patates biber soğan sarımsakda koyabilirsnz
Mervee35 Berfinyusuf16 yoğurt sarımsak biraz sıvıyağı karıştır. Tavuğun her yerine sür Bi güzel. Fırın poşetine koy. Efsoooo😂 hamileyken 1 bütün tavuğu yemiştik öyle kocamla🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Minik_SerCem Berfinyusuf16 ben biraz yoğur salça karabiber kimyon sarımsak zeytin yağı tuz vs karışımı bir sos hazırlarım hep tepsinin üstünede fırın kapıdını iyice ıslatıp koyarım hem et yumuşak kalır hemde kuru olmaz piştikten sonra kağıdı alırım üstüde biraz kızarsın diye efso oluyor
Bg212121zg Berfinyusuf16 geçen yaptım öyle efsane oldu ki anlatamam 😋 bütün tavuğu iki göğsun ortasından ikiye bıöldum iç kısmı tepsiye düz olacak şekilde bıraktım ki güzel pişsin bi tarifte görmüştüm. Çok da iyi oldu . kalın etli yerlerine göğsüne falan çizik attım iyi pişsin diye.. sonra bi tabakta bol bol salça pulbiber ve suvıyağı karıştırdım önce bi tuzluk ile tavuğun Heryerini tuzladım eşit ve güzelce çünkü tuzsuz tavuk sosu güzel olsa bile ot gibi olur. Sonra o salçayı heryerine bol bol sürdüm etrafına soğan patates de sosa az bulayıp dizdim eğer derisini soyacaksan bir iki parça üzerine bırak lezzet veriyor pişince alıp atarsın . Yarım saat aliminyum folyo ile yarım saat te üstü açık olacak şekilde pişirdim bunu da annemden öğrendim tavuk hem dengeli pişiyor hem çiğ ve kuru olmuyor. hep yapardım ama bu seferli muhteşem olmuştu mutlaka deneyin 😋🥰
Ogullarinaasikanne Berfinyusuf16 yoğurt salca sarimsak kekik karabiber pulbiber tuz cirpin tavukları da uzerine koyun karistirin firin posetinde daha yumusak oluyor yada pisirme kagidi uzerine tavuklari dizip pisirin afiyet olsun 😋👌
kuzum54 Berfinyusuf16 önce hasliyorum sonra soslayip fırına veriyorum sos: 1 YK yoğurt, , tereyağı 1 TK, 1 diş sarımsak, 2 YK tavuk suyu baharatlar. Sosladıktan sonra üzerine iç yağı koyuyrum üstü nar gibi kızarıyor derisini soydugum halde. 😌😌😌