Asyah- Canım anneler 7 bucuk aylık bebeklerinize kahvaltıda neler yediriyorsunuz ? fikir olsun birbirimize ? Tabi cevap verirsebız
Canparcam_ Asyah- Üstte kalsın.. Canım benim kızım 5 buçuk aylık Allah izin verirse 2 hafta sonra ek gıdaya gecicez. Ben şimdiden araştırma yapıyorum mesela gurme Bebek diye bir site var telefonuma onu indirdim. Ay ve ay bebeklerin neler yiyebileceği yazıyor ayrıca tarifide var bir bak istersen 🤗
Kusannesi Asyah- biz blw gittiğimiz için ben tereyagda yumurta sarısı yaparım yanına tuzsuz siyah zeytin kaşar peynir beyaz peynir tam tahıl ekmeğinin içini keserim o şekilde bir kahvaktı tavagı hazırlarım kendisi yer 1 yaşına girdi şimdi yanına salatalık domateste koyuyorum
defnesmomm Asyah- alerjisi yoksa yumurta sarısı verebilirsiniz. Haşlama yaparsanız labne ya da lor peyniri ile karıştırıp, içine çok az tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip püre şeklinde yedirebilirsiniz. Domates alerjisi yoksa sadece yumurta sarısı kırarak menemen yapabilirsiniz. Her kahvaltıda pekmez verebilirsiniz, 1 çay kaşığı kadar.
ikizerkekannesi Asyah- evde lor yapardım onunla yumurta sarısını biraz pekmez vermiştim 8-8.5 aylık olduğunda bulamaç yApardım yulaf unu içine gene pekmez azcık ceviz yumurta sarısı labne kayısı haşkayıp koyardım haşladığım kayısı suyunu da bulamaçı açmak için kullanırdım
Pandicornlar Ben o zamanlar yumurta sarısı,domates(doktor kontrolünde vermiştim onu) salatalık içi,peynir,tuzsuz zeytin,kaymak falan veriyordum biraz
Asyah- Canparcam_ oy canım ne heycan vericidir dimi simdi :) bende ınstagramdab takip ediyorum onu ama sonradan aynı seyleri gorunce sıkılıyor ınsan bır de bebekler bır gun sevdıgını diger gun sevmeyebılıyor insallah burdan da farklı tarifler buluruz 🙏
Albayrakokur Canparcam_ aynen bnde onu indrmiştim besin değerleride yazıyor gerçkten çok iui hem hangi ayda hangi gıda çok yarrlı bi site
Canparcam_ Asyah- Aynen hem heyecanlıyız hem de biraz korkuluyuz valla. 🤭 Boğazında kalır mı, sever mi falan bunlar biraz ürkütüyor bizi. Anne sütü dışında birşey almıyor çünkü 🤗 Haklısın canım burdan da eski açılan postlarada bakabilirsin, ordan da fikir edinebilirsin. İnşallah farklı tariflerde bulursun canım 🤗
Mom4775 O aylarda yumurta sarısı kendi yaptığım peyniri veya labne veriyordum. İkisini karıştırıyordum yumurta sarısı tıkar diye. Zaten hep zorla yediği için anca bu kadar yiyordu diye hatırlıyorum. Sonra aylarca bulamaç verdim. Bisküvi ceviz pekmez yumurta sarısı labne. Hiç şaşmıyordu.
Asyah- Kusannesi tereyagında omler gibi mı yapıyorsunjz ya cok kuru oluyor yemıyor oyle bulamaç yapıyorum onuda sureklı oyle vermek ıstemıyorum ayrı tadlara alıssın istiyorum ama su yumurtayı beceremedım bı turlu
Bahri2020Beren2021 Kusannesi ilk ne zaman kendisi yemege basladi 8 aylık bebegim kendisi yiyebilir mi acaba
Asyah- defnesmomm aslında yumurta domatesli klsa daha yenılebılır olur sulu bı kıvam alır en azından ama domatesi henuz denemedim mevsimide degıl
Asyah- ikizerkekannesi aynen canım bende bulamac veriyorum ama ayrı ayrı alıssında istiyorum bir yandan farklı seyler arıyorum
Meryem23 Asyah- kendin kahvaltıda ne yiyorsan ondan ver ona özel kahvaltı hazırlamak demek büyüdüğü zaman ayrı yemek yapmak demek belki bu söylediğim size yanlış gelebilir ama ben ne yiyorsam çocuğuma ondan yedirdim çocuğum suan 10 aylık maşşallah herseyi yiyor çok şükür hiçte sıkıntı yaşamadık
bebekzeynep Meryem23 bu konuda katılyrm sana canım bende ne yersek onu veriyorm sadece tuzsuz baharatsz filan olmasına dikkat ediyorum
Asyah- Canparcam_ oh altı ayı doldurur ozaman anneai anne sutunden guzel bır sey mı var Allah ın ıznıyle birsey olmaz 😍
Balli_pastamm Asyah- Lor peynir, yumurta sarısı, yoğurt,pekmez, Peynirli, patatesli yada sebzeli omlet verebilirsiniz.
Balli_pastamm Asyah- Zeytinyağıyla yumusacik oluyor aslında,öyle denediniz mi ?🤗yada peşine de yoğurt verebilirsiniz.
defnesmomm Asyah- konserve domates kullanıyorum ben de kendi yaptığım 😊 Farklı tüm peynir çeşitlerini deneyebilirsiniz. Dil peyniri, kaşar peyniri filan çok seviyor benim kızım.