Happpymom vegan besleneceksiniz bunun başka yolu yok. Süt ürünleri alerjisi olan bebeklerde genellikle dana eti, balık alerjisi de olabiliyor. Market tavuklarından zaten yemediğinizi varsayıyorum. İnternetten vegan tarifleri araştırın. Yaptığınız yediğiniz tariflerden sonra mutlaka gözetleyin bebeğinizi. Kakao, kuruyemiş, keçiboynuzu gibi alerjileri de olabilir genellikle vegan tariflerde kullanılan.
Benim kızımın emerken alerjisi yoktu, zaten 3.5 ay emdi ama ek gıdaya başladıktan sonra çıktı. Vegan besliyorum şu an. Bir süre bu şekilde devam edeceğiz. Eşimin arkadaşı diyetisyen. Alerjik bebek beslenmesi konusunda bana verdiği önerileri yazayım size. Siz de bunları tüketebilirsiniz sonrasında bebeğinizi gözlemlemek şartıyla. İçerisinde bebeğinize alerji yaptığını düşündüğünüz bir gıda varsa onu çıkartın mutlaka. Gittiğiniz yere ya kendi yemeğinizi götüreceksiniz ya da size en uygun seçeneği yiyeceksiniz. İki lokma yedim bir şey olmaz demeyin ki yedikten sonra yine kan görmüşsünüz.
“ Tereyag yerine zeytinyagi hindistan cevizi yagi avokado fistik ezmesi gibi alternatifler kullanarak protein alimi arttirilabilir
Sut yerine bitkisel sutler alinabilir, evde yapilabilir badem sutu gibi.
Yogurt yerine vegan yogurtlar alinabilir veya evde yapilabilir
Peynir yerine yine miso gibi vegan peynirler alinabilir veya evde kajudan bile peynir yapilabilir
Tariflerde de yine badem yogurdu kullanilabilir. Tereyag yerine muz ve siviyag, kabartma tozu yerine karbonat kullanilabilir”
ek olarak tariflerde yumurta yerine keten tohumu, muz gibi bağlayıcılar kullanılabilir. Ya da alternatif kullanmak istemiyorsanız bunları yemeseniz de olur. Bazı markaların vegan peynirleri gerçekten yenmeyecek kadar kötü oluyorlar.
bir de alerji dostu tarifler kitabını alabilirsiniz. Sizin beslenmenize çok yardımcı olacaktır.