Kızlar 3.5 aylık bebeğimin çoklu gıda (inek sütü, kazein, havuç, Mısır unu, yumurta) + ev tozu alerjisi çıktı. Bizimle aynı durumda olan annelerimizden öneriler alabilir miyiz? Diyet yapmaya çalışıyorum ama illa ki kaçıyor bir şeyler. Mesela annem bugün mercimek çorbası yapmış, tereyağ eritmeyelim sakın diye birbirimizi tembihlerken içine farkında olmadan havuç kattığını farkettim 🤦🏻♀️ Gerçekten çok zor kendimi de çok kötü hissediyorum. Kızıma sütüm yaramıyor resmen. Bizim belirtilerimiz 1. Ayda hatta 20 günlükken başladı aslında ama isilik dediler. Sonra yüzü cidden çok kötü egzama oldu. Cildiyeye götürdüm en son, 1 aylık kortizonlu krem verdi. Geçti sonra döküntüleri ama bu sefer de kabızlık başladı. En son 2 aylık kontrolde doktor bir dahaki ay kilo alımı az olursa test yaparız şu an gerek yok dedi. Derken 3. Ayda minimum 750gr alması gerekirken 500 gr almış o şekilde test yaptırdık. Pazartesi günü Uludağ üni çocuk alerji doç dr Yakup canıtez e randevu aldım bakalım o ne diyecek.
Bu arada kızımın gazı yani osuruğu inanılmaz pis kokuyor. Bunu doktora söylemeyi unutmuştum. Alerjiyle mi ilgili acaba bağırsakta rahat sindirim yapamadığı için mi