Akin Tuba2 çocuk gelişim uzmani oldugunuz için soruyorum doğru olan kac aylıkken ayrı odasında yatmali bebisler
Tuba2 Akin güvenli bağlanma için 1,5yaş yada 2yaşında ayırma bebeğin duygularına göre hareket etmek en mantıklısı bazen 2yaşında hazır olabiliryorlar bebekle anne arasında güvenli bir bağlanma olmuşsa ayırdığınızda hiç bir sorun yaşamazsınız
aylin3834 KuzeyinAnnesii benim kızımda 3.ayından beri kendi odasında yatıyor ama odalarımızın kapıları açık oluyor ıh dese duyuyorum.İlk başta bizde çok tereddüt ettik hatta eşimle tartıştık bile odasını ayırma çocuğun bişey olur diyordu eşim.Kontrolde doktorumuza sordum eşimin içi rahat etsin diye.Oda sesini duyuyorsanız ve 2-3 saatte bir gidip kontrol ettiğiniz sürece sıkıntı olmaz yatsın odasında dedi.Şuan 5 aylık kızım 2 aydır odasında yatıyor çok şükür bi sıkıntı yaşamadık
KuzeyinAnnesii aylin3834 bende 3. Ayına girince bir denicem canım aynı odada olunca ilerde ayırmak zor oluyormuş diye duydum ki ben bile şimdiden biiey olur yanımda güvende duygusu yaşıyorum bebek için dahada farklıdır o yüzden kendi odasına alışması en iyisi
aylin3834 KuzeyinAnnesii evet ablalarımdan biliyorum ayırmak çok zor oluyor.Bi dene bakalım zaten aklın bebekte yattığın için en ufak nefesini bile duyuyor insan.Geceleride düzenli uykusu varsa çok sıkıntı çekmezsin 😇
Emine KuzeyinAnnesii çok erken değil mi 6,5 aylık oğlum var ayırmadım düşünmüyorum da gecede kaç kez kalkıp bakıyorum üstü açılmış mı kusmuş mu vs battaniye ağzını kapamış mı falan cesaret işi bence
EysaTaha Bence daha çok erken canım ya en mantıklısı 10-12 aylık arası benim oğlum 6 aylık beşiğinde bile yalnız bırakamıyorum döner kalkar korkusuyla odasında bi başına hayatta bırakamam ..güven duygunun tam oluşması için biraz daha beklemelisin bence 2-3 ay çok erken