MssKrks Kızlarr bebekleriniz kaç aylık ve günde kaç cc su veriyorsunuz ? Tercih ettiğiniz bir su markası var mı ?
Hsrt54 MssKrks 7 aylık icriği kadar veriyorum icmek istemeyince cikaeiyo zaten. Normal bizim içtigimiz suyu kaynatiyorum ondan veriyorum
ErkekkAnnesii MssKrks 6 ay 5 günlük yudum yudum veriyorum şuan bugün ek gıda tadımlarına başlayacaz suyu kaynatıp verme taraftarında değilim mineralleri öldürüyormuş kendi içtiğimiz hazır sudan veriyorum ama birde fuşka ve hipp mineralli suyu duydum bebekler için ama kendi içtiğimiz hazır suyu veriyorum kaynatmadan bebek suları da pet şişede hep ne kadar sağlıklıdır bilemem cam şişede olanından varmı bilmiyorum canım almadım göremedim de vardır illaki ama ben içtiğimiz hazır sudan veriyorum bir kaç yudum şuanlık ek gıdayla artırırım
defnesmomm MssKrks merhaba, kızım 10.5 aylık. Ek gıdalardan ve mama içtikten sonra su veriyorum, kendisi ne kadar isterse o kadar içiyor. Evde su arıtma cihazımız var. O suyu kaynatıp ılıtıp kullanıyorum bebeğim için. Mamaları da o suyla hazırlıyorum
MssKrks Balkizlarim Maşallah 🧿 Benimki 6 ay 9 günlük kaşıkla vermeye çalıştım biraz ağzında tutup tükürüyor ya da püskürtüyor 😂😂
MssKrks Hsrt54 Bende yeni yeni vermeye başladım kaşıkla tatsız geliyor sanırım biraz 😂 istediği kadar vereyim o zaman teşekkürler☺️
Hsrt54 ErkekkAnnesii mamayıda kaynamış sudan yapmıyomusunuz? Kaynamis ilitılmısından daha saglikli oldugunu dusunmuyirum bebek sularinin çunki pet şişede doktorumuzda o şekilde ver demisti 🙄
MssKrks ErkekkAnnesii Bizden 4 gün küçükmüşsünüz 🥰 Bende yoğurt verdim 3 gün. Üzerine kaşıkla su verdim. Birazını çıkarıyor birazını içiyor. Fuska aldım bir paket bende ama plastikte olunca içime sinmedi buradaki annelere bi sormak istedim. Kaynatmak banada çok mantıklı gelmedi açıkçası.
Woody ErkekkAnnesii kaynatın bence. Musluk suyu kullanmamama ragmen muhtelemen banyo yaparken vs kaçan birkaç damla su ile mikrop kapıp kaç kez hastanelik olan biri olarak söylüyorum 🤦♀️ Hatta Sağlık bakanlığı ilk dönemlerde banyo suyunu bile kaynamış soğumuş sudan yaptırın diyor
ErkekkAnnesii Hsrt54 canım daha başlamadım sadece anne sütü alıyor tadımlara başlayacam bugün bir kaç yudum verdim sadece içtiğimiz sudan benim bir tanıdığımın oğlu çabuk hastalanırdı hazır suyu kaynatıp veriyordu doktoru hiç mikrop almamış vücudu ve minerallerini öldürdüğünü söylemişti vücudun mikrobada ihtiyacı oluyor bağışıklık kazanması için o yüzden suyu kaynatma taraftarı değilim tabi şuanlık fikrim bu çünkü neyi yapmam dediysem oğlum sayesinde yaptım ☺ bu arada suyu fazla kaynatmak mineralleri öldürüyormuş. yani kaynatıp kaynatmama size kalmıştır tabi her doktorunda farklı fikirleri vardır ama cam şişedede alabilirim çeşme suyu veremem zaten mama tarzı şeylerdede hazır su yada hafif ılık kaynamış su ekleyebilirim daha başlamadığım için mama tarzı şeylerde yorum yapamıyorum ☺
Hsrt54 ErkekkAnnesii aynen haklisiniz yapmam dedigimiz herseyi paşa paşa yaptiriyolar valla 😀 anne sütü alırkende bi kaşıkta olsa su ver demisti doktorumuz ama ben vermedim 3 aylikken basladim
ErkekkAnnesii Hsrt54 kesinlikle öyle bir şekilde büyüyüp gidiyorlar herşeyi hijyen tutmamak da gerekiyor bağışıklıkda kazanmaları lazım bunun içinde mikrobada ihtiyaçları var sağlıkla büyüsün yavrularımız bu arada su vermeye mi 3 aylıkken başladınız yoksa mamaya falan mı ☺
MssKrks defnesmomm Ne güzel arıtmanız varmış. Maalesef bizim evde yol ve sular içilecek gibi değil. Mecbur hazır su vereceğim bende ek gıdadan sonra vereyim🙂 teşekkür ederim.
Hsrt54 ErkekkAnnesii biz erken doğduk 5 hafta kadar 11 gün küvezde kaldı. Küvez boyunca anne sütü gönderdim hastaneye. Kuvezden ciktiktan sonra birden sütüm kesildi küçücüktü korktum ben buna nasil bakicam nasi kucagima alicam diye stres yapmaktan. Memeyi tutmadi zaten hep sağarak verdim biberonla. Tabi kesilince yetmedigini anladim anne sütünün mamaya başladık. 1 buçk ay kadar anne sütü mama gittik. Sonra tamamen kesilince tek mamaya gectik. Öyle başladim su vermeye. Aslinda cok dogru söylüyosunuz mikrobada alismalari lazm yoksaki çok sık hasta olurlar. Benin abimin kızı el bebek gül bebek nasil titizlikle büyuttüler şimdi odada ki en ufak tozdan grip oluyo surekli hapsiriyo
ErkekkAnnesii Hsrt54 aynen öyle canım benim oğlumda 2 ay erken doğdu 38 gün küvezde kaldı 38 gün boyunca hergün süt gönderdim çok yoktu sütüm iki memeden 50 60 cc anca çıkıyordu arada mamada verdiler sonra çıktığında emdikçe arttı çok şükür anne sütüm yetti ilk 2 3 ay kadar kıyafetlerini ütüledim daha çok küçüktü ve erken doğunca ilk 2 3 ay dikkat ettim şimdi ütüleme işleminide bıraktım kırışıksa ütülerim yada bazen zıbın ve ağız mendilini ütülüyorum çok titiz olmamaya çalışıyorum ki ne kadar üzerine titrersem hijyenlik sağlarsam o kadar herşeye çabucak hastalanır etrafımda çok örnek var bunun sebebide bünyelerinin bağışıklık kazanmaması hiç mikrop girmemesi o yüzden normal ölçüde olmalı herşey ☺
Hsrt54 ErkekkAnnesii bende aynen zıbın ve agiz mendilini ütülüyorum onuda birakcam artik 7 aylik masallah yeter bu kadar 😀
ErkekkAnnesii MssKrks maşallah Rabbim bağışlasın bende bugün yoğurtla başlayacam inşallah ☺ evet pet şişedeler malesef ki ne kadar sağlıklıdır bilinmez ben ilk hazır suyu kaynatırım dedim ama araştırınca içindeki minerallerin yok olduğunu okudum belli ısıda kaynatılması gerekiyormuş bende o yüzden hiç kaynatmak istemiyorum ya cam şişede alıcam suyunu ayrı ya da içtiğimiz hazır sudan vericem artık çünkü bebek suyu alayım dedim ama onlarda pet şişede sonra hiç gerek görmedim normal hazır su alırım cam şişede daha iyi olur bence ☺
Eesay MssKrks 7 aylık oğlum biberonuna dolduruyorum kendi içmek istediği kadar içiyor. Bazen durmuyor çok içiyor onu engellemek için de max 50 cc falan koyuyorum bittikçe ekliyorum. Fuska kullanıyoruz biz
gamzeyildirim35 MssKrks oğlum bir yaşında hiç kaç cc içiyor bakmadım içmek istediği kadar veriyorum zorlamiyorum teklif ediyorum içerse ne ala icmezse sorun yok 😃 su markası olarakta biz evde saka kullanıyoruz ondan veriyorum kaynatmiyorum yeniden direk damacanadan doldurup veriyorum.