Perilla Merhaba bebegim 9 aylık balık vermek istiyorum ama hangi balık versem kizartma versem sorun olur mu deneyimlerinizi paylasir misiniz?
RasayiAA Perilla çupra yeriz biz ailecek arada hamsi. Fırında daha iyi besin değeri açısından. Kızartma da vitaminler ölüyormuş
dertlikerkenez Perilla ızgara veya fırında yapmanızı tavsiye ederim. Levrek, Çupra, somon gibi hem dip balığı olmayan hem de kılçık problemi yaşatmayan balıklarla başlayabilirsiniz.
Merve_96 Perilla bir tecrübem yok canım ama bildiğim dip balıkları kesinlikle verilmemeli ağır metal içerdiği için birde kızartma yerine fırında yada buğulama çocuklar için hele yeni başlıyacaksan çok daha iyi oluyormuş
Perilla RasayiAA çupra denemedim.Biz eşimle balik sevmiyoduk ben hamilelgimde alistim ve de yiyorum.Hamsi ve sardalya o zaman firinda yapayim tesekkur ederim🐰
Perilla dertlikerkenez çok tesekkur ederim deneyecegim hemen bugun aksam yemeginde vercem bi problem olmaz dimi tedirginim birazcik🐰
Perilla Merve_96 bugulama bilmiyorum ama firinda deneyecegim sanirim cogunluk firin demis tesekkur ederim😇
sedaykn Perilla Yüzey balıklarını tercih edin. Ama ilk zamanlar istavriti zor yer hamsi çok küçük büyük etli balık başlangıç için daha iyi. Lüfer, sarıkanat tercih edebilirsiniz. Somon önermiyor doktorlar çünkü deniz somonu bulmak çok zor genelde yemlerle besleniyorlar.
Perilla sedaykn Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim.Baliklardan da pek anlamadigim icin bayagi dert etmistim😊
Ata0905 Perilla kızartma olmayacak pembe somon çok uygun başlamak için. Ya fırında ya tencerede soğan sarımsak patates ve havuç ile pişirip verebilirsiniz
Eternity Perilla Çipura ve somon gibi yağlı balıklar en iyi tercih olacaktır. Buğulama ya da fırında yapın. Kızartma bizim için bile sağlıklı değil
Perilla Eternity kizartma tercih etme sebebim byle kendimiz icin iyice pişmis olmasi idi ama dediginiz gibi yapacagim tesekkur ederim😊😊
dertlikerkenez Perilla ben bu tarz yemekleri öğlen tercih ediyorum, alerjik reaksiyon gösterebilir, bagırsaklarına dokunabilir, gece uykusunu etkilemesin vs diye. Akşam genellikle 17.15 te çorbadır öğünümüz.
Arasannesi Perilla 10. Aydan itibaren genelde önerilir sindirimi zorlamasın dıye.dip balığı vermemeye özen gösterin.sindirimini zorlar ağır metaller içerir.benım bebegım de 10 aylık olmak üzere palamut ve hamsi vermiştim.çipurayı da biz yerken tattırdım.kızartma degıl de fırında ,buğulama şeklinde tercıh edıyorum
Polio Perilla bebeklere verilecek ilk balik dil baligi veya levrek olarak öneriliyor. Tencerede buğulama yapıp sebzelerle verilmesi öneriliyor tarif kitabında.
sedaykn Perilla Aynen balık olunca insan tedirgin oluyor ama haftada iki gün veriyorum ben kızıma 9. Aydan beri. Bugün de sarıkanat var menümüzde ☺️ Hep fırında yaparım en kolayı ve sağlıklısı bu şekilde.
CaglaCeylin 10,5 aylik kizima simdiye kadar sadece aomon verdim oda bugarda pisirerek. Ispanakli somon, patates havuc somon, somon ve kirik pirinc
Arasannesi Perilla çok fazla vermeyın tadımlık vermenızde sorun olacagını sanmıyorum ben de 1 ay evvelınde verdım yanı 9. Ayda tatmış oldu.doktorumuz bır sakınca görmedi sadece dedıgım gıbı fazla verme bır de dip balıgı yemesın dedı okadar