Missbaby Sevgili anneler aranızda çocuğu 2 yas olupta hala iki kelimeli cümleler kuramayan bebeklerimiz varmı. Bizimki kelimeleri teker teker söylüyor sadece anne gel anne al diyebiliyor. Önerileriniz neler
Deletedmom9 Missbaby 2.5 yaşında daha yeni cümle kurmaya başladı. Bebeğiniz için o bile yeterli aslında.
Rengin Missbaby benim kızımda aynı anne ver anne gel anne bak gibi. 2 kelimeli cümleler şimdilik normal diye biliyorum.
Missbaby Babe bizde heyecanla dillenmesini bekliyoruz oysaki çok konusuyorum oyun aktivetimizde var bakalım
Swtlna Deletedmom9 telefon, televizyondan uzak tutun, kitap okuyun ve onunla bol bol sohbet edin. Anlamadığını düşünmeden cevap beklemeden sohbet eder gibi Her şeyi her yaptığınızı anlatın, çok fark yaratacaktır emin olun
Babe Missbaby Dogdugu gunden beri anlamaz demeden surekli konustuk bazen kendi konusmamdan sıkılıyorum o derece.1 yasindayken baba dede mama meme basit kelimeleri soyluyordu.Virusten dolayi eve kapaninca gecikti diye dusunuyorum ben.Baya kelimemiz var ama cumle yok.Bide anlamsiz babildama var.Soylediklerimi her kelimesine kadar anliyor nesneleri esyalari biliyor.Komutlari yerine getiriyor ama is konusmaya gelince yok
Deletedmom9 Babe Konuşma zamanı kitabı ve adede 2 yaş yayınlarını almanı tavsiye ederim. Kimi bebek bildiği halde bunu kelimeye dökmek istemiyor. Benim oğlum gibi. 2 yaşında anne dedi mesela evde anne anne diye geziyordum millet görse deli diyecekti neredeyse ama konuşma söylemedi. 2 yaşında konuşmaya başladı ve klasik olacak ama gerçekten başlayınca arkası çok hızlı geliyor.
Babe Deletedmom9 Dikkati guclendirme seti aldim gelince bakalim faydasi olmazsa senin dedigine de bakarim.Ben isine gelmedigini dusunuyorum cunku cok alakasiz seylerle ilgili komutlar veriyorum mesela diyorum ki su ipi kesmek istiylrum kosa kosa makas getiriyor.Hadi bana komik biseyler anlat diyorum babildama seklinde anlatiyor ve guluyor.Surekli beden diliyle ifade ediyor.Anlamiyormus gibi yapayim konusmaya mecbur kalsin diyorum bu sefer de sinirlenip agliyor.Sureci zorlamak kizimi yipratmak istemiyorum bakalim hayirlisi ya