Tugcek7464 Merhaba güzel anneler, oğlum 1 buçuk aylık ve hergün kusuyor 1 aylık gelişimi de iyiydi neden olabilir acaba? Bebeği böyle olan var mı?
SeydaPrc Tugcek7464 Büyük ihtimalle reflüsü vardır. Benim bebeğimde öyleydi 4. Ayında reflü olduğu anlaşıldı.
Ege35 Tugcek7464 reflü vardır canım benim oğlumda da olmuştu doktor toz gaviskon verdi onun poşetin yarısını maması ile veriyordum. Ama benimki de 3,5 aylıkken anlaşıldı. Sonra düzeldi o ilaçtan sonra kullanmayı bıraktık
Zynq Tugcek7464 Bebeğim de öyleydi , her gün 4-5 defa üstünü değiştiriyordum. Reflü yada başka sorun var mı diye Mide ultrasonu çekildi temiz çıkmıştı. Doktor 4aydan sonra düzelir demişti, düzeldi 🌺 Gelişiminde de hiç bir sıkıntı yok.
Alpiskooo Benimki de kusuyor 62 günlük doktor bebek reflüsü dedi, gaz alıyorum bi 15 dk kucağımda dik tutuyorum azaldı kusması
pandemibebegi Benim kızım da bir aylık çok kusuyor doğduğundan beri emzirdikten sonra hep dik bir şekilde bekletiyorum gazını çıkarıp. Bazen emdikten sonra bir saat geçmesine rağmen çıkarıyor bütün emdiklerini. Raflü olabilir dedi doktor ama inşallah geçicidir çok zor …
Tugcek7464 pandemibebegi Benim de aynı dik bekletiyorum ama nafile sürekli huzursuz bebeğim peki sizin gelişiminde bir sıkıntı olmadı dimi? Etkilemez dimi gelişimini
mom1626 Tugcek7464 Ben cozum bulamamistim. Her beslenme saati ayri bi stresti benim icin, her gun makine calistiriyodum. Doktor surekli olarak normal, 4. aydan itibaren duzelecek demisti, oyle de oldu cok sukur.
SeydaPrc Tugcek7464 sık sık az az beslemek gerekiyormuş kilo alımı çok yavaş tombul bir bebek olamadı hiç yavrum reflü yüzünden
pandemibebegi Tugcek7464 şükür şu anlık yok ama olmaz inş. Okuduğum bir kitapta reflülü bebkler kilo kaybı yaşarlar diyordu ama bilemedim
ZeynepSirac Canım benimki de sürekli kusuyordu hem de öyle böyle değil bazen günde 2 kez yıkardım camasırlarını doktora da gittik çürütüyosa sıkıntı yok demişti şimdi 6.aydayız birden kesildi. Reflü tanısı 6. Aydan sonra kesin tanı olabilir gelişimi iyiyse kakasını yapıyorsa ve çürütüyosa korkma