Nida1404 Merhaba anneler 3 ay 28 günlük bebeğim var kan testi yapılarak süt ve süt ürünleri et ve et ürünleri yumurta sarısı alerjisi çıktı şuan katı bir diyetteyim sadede pirinç ve patatesle besleniyorum. Belirtimiz çok fazla karın gurultusu, mukuslu kaka ve huysuzluk. Birde gaita testi yapıldı ve laktaz intoleransı yüksek çıktı bunun içinde relactaz kullanıyorum. Katı diyette olmama rağmen gurultu, mukus ve huysuzluk devam ediyor. Bazı bloglarda kan (şuan kullanmıyorum 4.ayda kullanmam gerektiğini söyledi doktorumuz) ve demir ilacının alerjiyi tetiklediği yazıyor. Benimle aynı durumda olan anneler yazabilir mi? Kan ve demir takviyeleri kullanıp sıkıntı yaşayan?
drn5410 Nida1404 bizdede bağırsak tepkisi vardı canım 1 aydır diyetteyim maflor kullanıyorum probiyotik olarak memnunuz sıkı diyet yapınca 1 ayda çoğu şikayetimiz azaldı.. Ama sağlık ocağında ebe demir ilacı vermedi bende doktora sormadım başla da demedi o yüzden şuan kullanmıyoruz 🤷♂️
minikcancan Nida1404 bizde 20 gündür süt süt ürünleri yumurta susam dana eti diyetindeyiz. 3 ay 3 günlük bebeğim. test yapılmadı. Kaka normale dönünce fırınlanmış peynir dene demişti doktorumuz. 2 gün yedim ve bugün yeşil mukuslu kaka oldu 😔 doktorumuz diyete devam dedi. Bizimde belirtilerimiz yeşil sarı arası kaka kakada mukus karından ses gelmesi aşırı gaz
Anne3456 Nida1404 bu belirtilerin yanında ben de ayrıca her emmeden sonra kaka yapma durumu vardı ama relectaz kullanınca kaka sayımız günde 1 defaya düştü. Acaba benimki de mi bağırsak tepkili alerji🤔
Happydef Nida1404 hem ben hem bebegim demir ilaci kullanıyoruz ve tetiklediğini yeni ogrendim. 2 gun oncede verilen calsiyumda laktoz oldugunu ogrenmistim. Bazi doktorlar diplamayi pazardan aliyor sanirim
drn5410 Nida1404 5 aylığız. 4.ayımızda kakada kan şikayeti sonrasında süt ve süt ürünleri kuruyemişler baharatları ve dana etini kestim..
Nida1404 Busranisa cilt tepkili alerjilerde bebeğin vücudunda veya yüzünde döküntüler oluyor, bağırsak tepkili alerjilerde ise karın gurultusu, karında oluşan sancı sonrası sebepsiz ağlamalar, gürültülü ve cıvık mukuslu kaka (cilt tepkili de de görülebilir)
Nida1404 minikcancan bizde açtık diyeti belirtiler başa sarınca tekrar başladık canım Allah yardımcımız olsun 🤲🏻
Busranisa Nida1404 gittim yumurta alerjimiz cıktı 2 aydır süt yumurta diyetindeyim ama coklu besinden şüpheleniyorum cilt hala gecmedi. 1 ay sonra deri testi icin gidicez onu bekliyorum
Sibel2308 Anne3456 her emme sonrasi kaka kizimdada var,beyaz kucuk parcaciklar var kakasinda ve karin gurultusu,dr gittik normal dedi,neresi normalse,ingilteredeyim baya genis doktorlar,kan yoksa normalmis…
Nida1404 Anne3456 büyük ihtimalle öyle canım biz bir ara bırakmıştık gerş başlattı doktorumuz kalsiyum alıyormusunuz
Nida1404 Happydef muhtemelen calcimax kullanıyorsunuz laktoz monohidrat barındırıyor ben doktoruma sormuştum sorun olmaz dedi ama ben değiştirdim osteocare aldım vegan bir takviye bugün kullanmaya başlayacağım. Demiri de mecbur kullanıyoruz hem ben hem de bebeğim bağışıklığı güçlendirmek için kullanım şart özellikle şu covid zamanında
Nida1404 Sibel2308 benim kızımın belirtilerinin aynısı canım kaka cıvık mukuslu ve beyaz tanecikli farklı doktora gitme imkanın varsa gitmelisin