DuruE Selam kızlar bugün 6 ay aşısı ve gelişimi için sağlık ocağına gittik. Ebe 6 ay 2 günlük bebeğim için çorba yapabilirsin dedi ben çorbayı 7. ayda başlanıyor diye biliyordum 🤔 Aranızda 6 aylık çorbaya başlayan var mı ??
Mom095 DuruE tadımları geçtiyseniz patates havuç balkabağı ve yulafla sebze çorbası yapıyorum bebeğim seviyor 🌸
hypatia DuruE çorbayı bizim içtiğimiz gibi çok sıvı şekilde değil de biraz daha kıvamlı verin. Tadımlarınız bittiyse çorbayı bizim içtiğimiz gibi çok sıvı şekilde değil de biraz daha kıvamlı verin. Ama tadımların bitmesi 7. Ayı bulur 🤔
Mom095 Baharuras-21 havuç patates balkabağını az miktarda suyla haşlıyorum. Tam kapatmaya yakın 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekliyorum. Sonra bir iki dakika daha pişirp kapatıyorum. Tel süzgeçten iyice ezip içine bi yemek kaşığı zeytinyağı ekliyorum. Biraz koyu kıvamda yapıyorum ki daha doyurucu olsun. Bu arada bende içiyorum 🙈 lezzeti çok çok güzel bi çorba 🌸
ceylan20 Eytufe yarım soğan bir diş sarımsak küçük patates ve bir dilim balkabağını küçük küçük doğrayıp üstünü geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyorum kısık Ateş’te ilikli kemik suyu ekliyorum biraz blendır yapıyorum ve bir çay kaşığı zeytinyağı ekliyorum