Bebeklerimize sağlık diliyorum evet anneler kaç aylık ve kaç kilo bebisler
Öncelikle sorularınıza cevap vermeye çalışıyorum elimden geldikçe bir ebe ve en önemlisi bir anne olarak size yardımcı olmaya çalışıyorum,
güzel annelerin en büyük sorunlarindan birtanesi olan gaz sorunu en aza nasıl indirilir (kolik bebekler sakinlestirme yöntemi)
-ılık suyla duş aldırmak (akşam yaptırırsanız gece rahat uyur ve düzenli olarak yapılırsa bebek uyuması gerektiğini gece olduğunu anlar)
-ayaklarini üşütmemek (gece çorapsız yatırmak kan dolaşımı için iyidir üşütmemek şartıyla corapsiz yatırmak)
-karnina masaj ve sıcak havlu koymak
-ayaklarinin altına elma yağıyla masaj yapmak(internetten masaj videoları izleyebilirsiniz) normal ovmak gibi değil Bebek masajı teknikleri farklıdır.
-nurse harveys gaz damlası her bebekte işe yaramaz ama bitkisel bir üründür denemek gerekir.
-sırt ve popo arasında boşluğa işaret parmağıyla baskı uygulayarak sırttan popoya doğru gitmek ayaklarını havada tutup bunu yaparsanız hemen gaz çıkar(çok bastırmamak şartıyla)
-kucaginizda ve ya ayakta sallamak (çok gazlı bebekler bu şekilde sallamak ve sarsilmaktan hoşlanırlar
-kayisi hoşafı ve ya kuru kayısı ve kuru üzüm kaynatıp bebeğe suyunu vermek ölçüsü ay ay değişmekte tabi