DilarAykut Kızlar 29 günlük bir bebeğim var annem tutturmuş 40’ı çıkmadan saçını keseceğiz diye ben saçını kesmek istemiyorum sünnet olduğunu saçının daha gür çıkacağını söylüyor sanki hayatımız dört dörtlük de her sünneti yapıyormuşuz gibi sizce kesmelimiyim? Siz kestiniz mi
Zelisblt DilarAykut bnm kızım 11 aylık maşallah çok gür saçlı da doğdu, herkes kestir dedi Bn kestirmedim şuan baya uzun babası tutturmuş keselim diye yok diyorum.
Mom14 DilarAykut çok ufak kafasına zarar verebılırsınız çok sakıncalı kestırmeyın erken daha bence ben kestırmedım 7 ay 9 gunluk
Aselhafsa61 DilarAykut ben 7 gunluk kestim çocuğumun saçını sonra tarttirdim ve altin gramı kadar ihtiyac sahibine sadaka niyeti ile verdim ve cok faydası var hatta ben 40 inda bir daha kestim gür olsun diye guzel çıksın diye
Hsrt54 DilarAykut kafa derisi daha çok yumuşak 7 aylik benimki dökülmesine ragmen daha kesmedim 1 yasinda falan anne saçı kesilirmis ama daha gür çıkması için. Saglikla büyütün insalalh 😊
Zelisblt Aselhafsa61 kaynanam ve eşim de 1 yaşına dolmadan kestirelm diyor Bn izin vermiyorum Sanırm bu konuda hassasım.
Enfal DilarAykut bu rasullahın sünneti canım hatta yedi günün içerisinde tırnakları saçları kesilmeli ve akikasını yedirmeniz lazım gücünüz varsa. Bu sünnet çocuğun üzerinde ki ağırlığı kaldırır. Rasullah tavsiye ediyorsa elbet vardr bildiği zaten kökü sizde yine size kalmış ama bu da yine bebeğin rahatlaması için dikkatli ve ehil olan biri keserse Allah’ın izni ile bir şey olmaz ☺️😌
Ediseymenatay DilarAykut çok bilgim yok ama dinen kesilip gramı tartilip ağırlığınca bir fakire yardım verilmesi gerektiği söyleniyor. Doktorlarda en az bir kez kesmenin iyi olduğunu söylüyorlar tabi 40 i çıkmadan değildir genelde yaşı dolunca oluyor
SertapHilal Benim kayınvalidemin kayınvalidesi karışıyo o kim ki dinliycem onu, ben kestirmeyi düşünmüyorum. Yeğenimin saçını bebekken 2 kere kazıdılar hala saçı çok ince ve az, değişen bişey olmadı
asyasare DilarAykut sac tamamen genetik ben inanmiyorum gur cikma olayina. annem sacimi hic kesmemis annemin sacida inceciktir yok gibi nerdeyse ince telli azdir. benim sacimi 3 yasindayken kesmis ilk. ona ragmen sacim afedersiniz at kılı gibi . her kuafore gittigimde ara makasla azaltirim sacimi o kadar kalin. kizim 11 aylik hic kesmedim sacini uzadi saclari ama malesef esime cekmis ince telli ve seyrek saclari var. bebekler zaten kafasindan isi kaybi yasiyorlsr yenidoganken . kiş mevsiminde bir de yazik kesmeyin. inanin gur cikmasiyla alakasi yok. esim kac kere 3 numaraya vurdu kafasini saci hic gurlesmedi. kaynanamda kesmis bebekken ama esimin saci cok az ince telli .
Aselhafsa61 asyasare 3 numara ile gutlesmez canim jilet ile kesince gurlesiyor ama tabkki herkez ne istiyorsa onu yapar
Minnaktosbik DilarAykut benim kızım 4aylik ama kestirmedim sonuçta küçük ve çok hassas yaşına girince kestiricem zaten saçıda yok 😁🤣seyrek saçlı güccük tosbagım 😂
asyasare Aselhafsa61 kayinvalidem bebekken kazitmis esimin sacini canim. 2 defa. esimin 1 yas fotosunda kel kfasi hatta. ama genetik yani babasi da oyle kardeside oyle seyrek saclari. tabi ki herkes istedigini yapabilir. ben sadece inanmiyorum. benim sacim 3 yasina kadar kesilmemis ona ragmen kalin saclarim . ki annemin incedir saci. babaanneme cekmisim sac konusunda ben mesela babam kel cunku 😅
Mom14 Aselhafsa61 yeni doğmuş bir bebeğin kafası jiletle kesilmesi mümkünmü sizce kafa derisi daha çok yumuşak zarar gelebilir allah korusun bence kesilceksede daha sonra yapılmalı
BaraninAnnesi DilarAykut sünnettendir bebegin saçı 7ci gun kesilip sadakası verilmesi. Ben cok istedim malesef nasip olmadı o dönem virus baya artmıştı Sokaga çıkma yasağı çöktü yapamadık simdi 5 aylık oldu kıs geldi diye kesmiyoruz. Ama 40dan önce kesilmez edilmez diye bir şey yok siz dilediğinizde kesebilirsiniz.
Aselhafsa61 Mom14 ben kestirdim mak 3 ile hic bisey olmadi cok şükür hemde iki kere islatark gayet rahat oluyor canim mak 3 jiletler zaten korumalı oluyor kesmiyor
Aselhafsa61 Mom14 peygamberimiz sünnet demişse vardir bildigi Rabbım niyetimizi kabul etsin ins bebeğime saglik versin
Mucizebebegim8 DilarAykut oğlum 1 yaşında Bi adak kestik adak değilde başka bi adı vardı onda azcık kestim makasla uzun oğlumun saçı kesmedim kesmeyi de düşünmüyorum