Eslemsi_04 8 . Aydan önce verme yumurta alerjik besin olduğu için mesela benim oğluma yoğurt ve yumurta alerji yaptı yüzü kızardı gözleri sulandı kestim 10 15 gün sonra gene verdim yumurta da kolu sanki sinek ısırığı gibi kabardı 1 yaşında artık tam yumurta veriliyor geçen verdim boynu kızardı pul pul oldu kestim biraz zaman geçsin geri veririm verdiğin gıdayı üç gün kuralı ile ver kaka da vücut da değişik birşey gördün kes 10 15 gün sonra gene ver gene oldu kes 10 15 gün sonra gene ver böyle böyle alışıyor ilk ek gıda da sebzeli şeyler ile başlayın Sebze / kabak patates havuç bal kabağı meyve elma armut şeftali nektarı kayısı muz avokado ( avakado tropik meyve olduğu için dikkatli ver ) tahıl yulaf pirinç et tavuk eti ben organik bir tavuğu haşladım buzluk poşetine koydum etini de minik minik parçalar halinde poşetledim bu şekilde de ilerledik tam buğday unu tam Yulaf unu tam pirinç unu bebe irmiği al mesela ikişer kaşık koyup karıştırın bunları iyice bir kaşığa bir su bardağı Su koy muhallebi oluyor pişir içine Bir çay kaşığı zeytinyağı yada tereyağı koy ayına Uygun meyve rendeleyin cam rende alın mutlaka havuç patates kabak bunları su yâda buharda pişirin içine pirinç tavuk suyu biraz eti atıp blendir yapa bilirsiniz gene içine zeytinyağı yada tereyağı koyup su da verin ek gıdaya geçtiği zaman mutlaka nettn bakın mutlaka ayında ne yer diye ve her zaman üç gün kuralı ile gidin süt alıp yoğurt yapın evde hazır yoğurt vermeyin ve hatta lor peyniri yapın altında biriken suyu da çok sağlıklı onu da muhallebiler de çorbaların da kullanım tavuk suyu gibi at buzluğa bebek tarhanası alın ben ilk ek gıdayı aşçı anneden aldım önce blendir yapın sonra sonra pütürlü bırakarak gidin yoğurt içine pekmez koymayın tat olsun diye ben bir iki yaş hurma veriyordum içine ezip hurma ,8 ayda verilir ama ben tat olsun diye vermiştim dikkatli şekilde deneyin meyveler den de koyabilirsiniz yoğurt alerjisi yok diyelim pirinci kaynat bir yemek kaşığı kadar mesela içine minik tavuk dan suyun dan koy bir yemek kaşığı yoğurt bir tatlı kaşığı un ile çırp pirinç içine tere yağı zeytin yağı bir çay kaşığı hangisi isterseniz koy kontrol ederek yavaş yavaş kestirmeden koy blendir yap böyle böyle alışıyor bal kabağı buharda pişirin püre şeklinde içine keçi boynuzu pekmezi koyup da verebilirsiniz aklıma gelen şeyleri ve tarifleri yazdım inş yardımcı olmuştur