Merhaba bayanlar, her yerde görüyorum gaz sıkıntısı olan bebişler çok fazla ki benim de bebeğim gaz sıkıntısı cekiyordu. Her gördüğüm insana yazmak yerine post açmaya karar verdim, naçizane yardım etmek isterim. Gören annelerin işine yarar umarım. 🙋🏻♀️☺️
Şimdi arastırmalarım neticesinde piyasada 2 ana grup takviye ilaç var şöyle ki biri
Biogaia yada maflor plus damla. Sezeryan doğum olan bebişlere direkt veriyor doktorlar cunku normalde annenin doğum kanalından geçerken aldığı probiyotikleri alamıyor sezeryan bebişleri . bu damlalar bagırsağa probiyotik takviyesi için yani gaz sorununu dolaylı olarak çözüyor bagırsakları geliştirip nasıl bizim gazlarımız bize sancı etmiyor rahat rahat pırtlıyoruz ona yardım ediyor. Tabi bunlar düzenli kullanım gerektiriyor yani hergün kullanılacak ve hatta aynı saatte.
Sonra birde bu gaz toplayıcı damlalar var sap simplex, metsil , nurse Harvey gibi bunlar da da olay su, bebişin bağırsağındaki gazlar küçük küçük boloncuklar halinde. misal 5 tane baloncuğu 1 boloncuk haline getiriyor yani gazları bir araya topluyor .çocuk 5 yle birden uğraşmasın 1iyle uğraşsın diye.
Şimdi biz önce bu gaz giderici yani toplayıcı damlalardan kullanıyorduk ki günü kurtarmak için yapılan çözüm bu. Daha sonra maflor plus da kullanmaya başladık. Maflor plus + bu gaz toplayıcılarda birini. Bir süre böyle devam ettik. 2 3 haftanın sonunda gaz toplaycıları bıraktık. Suan sadece maflor plus kullanıyoruz ki bu şişeyi bitirince almayacağım yenisini.
Yani olay su tamam gaz giderici / toplayıcı damla kullanın ama bir taraftan da bagırsakları geliştirmek için birseyler kullanın.
Böylece sorunu kalıcı olarak çözmüş olursunuz.
Sonra ben yediklerime çok dikkat ediyorum balık bakliyat dana eti süt ürünleri hiç birini yemiyorum. Varsa yoksa yeşillik ıspanak patates bal kabagı tavuk gibi.
Ağız gazını mutlaka ama mutlaka her beslenmeden sonra cıkarmaya çalışın zaten uzun uzun yazmayacağım.
Sıcak havlu, masaj, bebişin ayak altlarına elma yağı bunlar hep denediğim şeyler ama en büyük faydayı gerçekten maflor plus + zamandan gördüm ☺️ umarım faydalı olur. Aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz
Hepinizi allah gaz sıkıntısından kurtarsın ☺️☺️