agustosbocegim Fırında yoğurt mayalayan var mı Nasıl alıyorsunuz fırında anlatabilir misiniz ek gıdaya geçiş için yoğurt mayalicam
Aybuke agustosbocegim sütü kaynatıp ılıtiyorum parmağımı yakmayacak şekilde ayarlıyorum çok sıcak mayalamiyorum ben ılık olcak ılık sütten mayaya katıp mayayida aynı ısıya dönüştürüyorum sonra mayayı sute katıp karıştiuorum küçük kavonozlarim var onlara koyuyorum fırını önceden ısıtıyorum sonra 60 dereceye falan alıyorum sütleri koyuyorum bir 5 dakika falan da öyle kalıyor kavanozlar açık olcak kapağını kapamiyorum 5 dakika sonra fırını kapatiyorum 7 saat sonra kapağını kapatip buzdolabina kaldırıyorum ertesi güne güzel oluyor böyle deneyebilirsiniz ben hep fırında yaparım
Berivan62 Kahramanne hazır yogurttan yapmayin. Markettelerde yogurt mayasi var yada koli komşudan ev yogurdu alin
durummtpc Mandiradan mayalik yogurt aliyorum canim ben cok guzel tutuyor firinida onceden 50 derece ısıtıyorum, kavanoz kapaklarini acik koyuyorum firin 4 5 satte mayalaniyor
Aybuke agustosbocegim yok bişey olmuyor zaten çok fazla bir sıcaklıkta olmicak sıcak fırına koyup 60 derecede 5 dakika bekletseniz yeter ben açık mayaliyorum
agustosbocegim Aybuke yoğurdu mayaladım lakin kavanoza baktığımda sulu kalmış sizde de öyle oluyor muydu yoksa bende mi öyle oldu