Fatmanur123 Arkadaşlar 2ay 16 günlük kızım var son günlerde özellikle sağ göğsümü emerken ucunu sündürüp kendini geriye atıyor kakasında da az da olsa mukus var bi de poposunda geçmeyen hafif bir kızarıklık var. Onun dışında bir sorunu yok gelişimide normal acaba süt alerjisimi var diye düşündüm. Sizdeki belirtiler neydi kızımda da var mıdır sizce ona göre doktora gideceğim.
Sinem2 Fatmanur123 benim kızımda yüzünde kızarıklıklar olurdu her emzirme sonrası. Kakada kan hiç olmadı. Mukus da muhakkak olmuştur pek hatırlamıyorum. Şuan 3 yaşında kızım geçti bizim alerjimiz. Bu saydıklarım 0-1 yaş dönemindeydi.
Eslembaby-Cennetmomy Fatmanur123 biz diş çıkarıyoruz birkaç gündür böyle yapıyor alerji baştan beri var hiç öyle yapmadı
Alerjikkoala Fatmanur123 Kafasında konak ya da kulağının arkasında kabuklanma var mı? Benim oğlumun süt alerjisi geçmek üzere. O dönemlerde konak ve kulak kabuklanmasına ek olarak aşırı gaz, midesinde guruldama, hırıltı, mukuslu köpüklü kaka şikayetleri vardı. Ama döküntü ya da egzema olmamıştı. İlla deride bi tepki olmasına gerek yok. Bağırsak tepkili de olabilir.
Mugeb44 Fatmanur123 kakada mukus vucutta isilik benzeri dokuntuler gecmeyen burun tikanikligi meme emdiktem sonra hirilti ama sanirim belirleyici olan dokuntu ve kakada mukusla beraber kan bizde suan bu sorunu yasiyoruz benimde bebehim 45 gunluk
Fatmanur123 Mugeb44 kakasında mukus az var kan yok çok şükür. Öyle kızarıklık falan yok ama tek tük baştan beri olan krem sürünce kaybolan nokta nokta sivilce gibi şeyler var.
Fatmanur123 Mugeb44 hırıltıda yok tıkanıklıkta ama arada karnı gurulduyor emerken çok acıktığı zamanlar özellikle
Fatmanur123 Alerjikkoala Konak çok az var tarayınca geçiyor o da. Eğer alerji olsa gerçekten belli eder herhalde kendini. 3.ay kontrolünde söylerim yine doktorumuza şuan bu belirtilerle acil bir şey yok anladığım kadarıyla
hulyadurmus Alerjikkoala Şuan aynı benim bebeğimi tarif ediyorsunuz bu durumların hepsi bizde var ve bugün köpüklü kaka yaptı sebebi sizce neden doktora gittiniz mi ve alerjisi nasıl geçiyor
Nur1126 Fatmanur123 emerken memeyi sündürüp kendini geriye atması ne alaka ne ilgisi var aynısını benim kızda yapıyor 🤯endişelenmem mi gerek korkuttun kız beni
Fatmanur123 Nur1126 korkma canım ya sanki burda bir yerde okudum onu da nedenini tam anlamıyla çözmeye çalışıyorum. Diş dicem çok erken daha meme reddi de değil emmek istiyor sonuçta.
Cherry5 Karın guruldaması, gürültülü kaka, mukus, günde 6-7 kakalı bez özellikle beslenme sırasında ve sonrasında. Gazı çıkarsa bile ıkınma isteği. Bizim belirtiler bunlardı sonunda da kan gördük zaten.
Fatmanur123 Cherry5 doktor tahlil falan yapıyor mu nasıl tanı koyuyor. Kakası gürültülü oluyor mukus da var az da olsa ıkınması da var. Ay inşallah değildir ya
Nur1126 Fatmanur123 3 aylıkken başlayabilirmiş birde dişler 3 ay öncesinden belirtileri başlıyormuş bizim kız 3 ay 8 günlük salyası var kulakları kızarıyor kaşınıyor en çok sol kulağı birde nasıl ellerini yiyor sanki kaşıyor baş parmağını masıl emiyor anlatamam bide emzik hiç almadı son bir kaç gündür emzik alıyor emziği çiğniyor resmen
Cherry5 Fatmanur123 Gaitada gizli kan araması yaptırabilirsiniz. Neye alerjisi olduğunu anlamak için deri veya kan testi yapılabilir ama şuan çok küçük olduğu için muhtemelen sonuç doğru çıkmaz yani negatif sonuçlar negatif olmayabilir. Tepki varsa pozitif kabul edilir test sonucundan bağımsız. Alerjiyse süt ve tüm süt ürünlerine diyete başlarsınız.
Cherry5 Emerken kendini geriye atıp vücudunu germe alerji belirtisidir bu arada. Emmek ister ama süt içindeki alerjenler ona emmeye başladığı anda ona huzursuzluk verdiği için 3-5 çekişten sonra bırakır memeyi. Emerken karın gurultusu da sütün verdiği rahatsızlıktan.
Fatmanur123 Cherry5 teşekkür ederim götüreceğim doktora büyük ihtimalle var belliki gazdaz dolayı zaten dikkat ediyordum şimdi daha çok ne yiyeceğimi şaşıracağım neyse canları sağolsun onların
GizemKaan Fatmanur123 kaka da mukus ve geçmeyen kızarık veya pişik varsa zaten alerji için yeterli belirtilerdir bence götürün doktora