BrcnBlgn
-uyku rutini oluşturmak(her uykudan önce aynı sırayla yapılan şeyler mesala ben gündüz uykusunda odaya gelirken oyuncaklara evde amcası var amcasına iyi uykular değip odaya geliyorum odanın perdesini açıp dışarıya iyi uykular diyorum önce storu sonra perdeyi kapatıp emziriyorum ama emzirirken dalmasına uyumasına engel oluyorum(uzmanlar uykudan en az yarım saat önce emzirin diyorlar ama ben yatağa koymadan emzirip gazını çıkarıp koyuyorum
Akşam uykusuna geçerkende en az yarım saat önceden odaya götürüyorum götürürken yine her yere iyi geceler diyorum akşam uykusuna geçerken iyi geceler, gündüz uykusunda iyi uykular buna dikkat etmek lazımmış gece gündüz kavramı için
Sonra pijama bez -zeka kartlarına veya resimli kitaba baktırıyorum bi süre sonra geve lambasını açıp emziriyorum uyumasına engel oluyorum sonra yatıröadan gazını çıkarıyorum koyuyorum yatağa)
-uyku arkadaşı (oyuncak ayı, müslin bez çarşaf gibi şeyler olabilir) ( uyku arkadaşı makineye atılabilir metal veya plastik hiç
Bir parçası olmayan basit bit şey)(uyku arkadaşıyla oynamasa bile yataktan hiç çıkarmayacakmışsın hep yatakta olacakmış ona uykuyu hatırlatması için)
- booooolca sabır
- Nasıl yaptığıma geleyim maviş hanıma danıştığımda ağlasın bir şeu olmaz ağlatmak iyidir tabi abartmadab dedi en başta bunu söyleyeyim
- Traccy hogg diye geçiyor yatır kaldır yöntemi en az ağlatan buymuş
- Yatağa koymadan anlatıyorum senin için yapıyorum iyiliğin için daha fazla rahat et daha güzel uyu diye kendimce konuşuyorum
- Tabi ofa başlıyo ağlamaya önce konuşarak sakinleştirmeye çalışıyorum hem konuşuyorum hem göğsünü okşuyorum popoya pat pat vurup pışpış ya da eee eee diyorum ilk günler aşırı tepki verdi o zaman sürekli yatır kaldır yaptım çok ağladığında aldım kucağıma sakinleştirdim koydum(sakinleşir sakinleşmez hemen koyulacakmış)
- Yaklaşık 2 saat bazı akşamlar 3 saat yaptığım oluyo
- Böyle yapıyorum hala sıkıntı çekiyorum 10. Gün bugün gündüzleri pek sıkıntı olmuyo ama geceleri bi uyanıyo yarım saat sonra asla uyutamıyorum şu an uyanık yatağında kendi kendibe ııı ııı diyo inşallah uyur