1mrvky Kızım 4ay 7günlük. Son bir haftadır memede çok huzursuz. Emmek istiyor ama emmiyor mızıklıyor kendini sıkıyor kavga ediyor. Kakasında kan yok ama bazen aşırı mukus oluyor. Çenesinde küçük küçük sivilceler var geçmiyor. Bi arkadaşımın kızının da benzer şikayetler vardı süt alerjisi demiş. 4ay olan çocukta gaz filan kalmaz alerji bu demiş. Kızım da bazı geceler kafasını sağa sola atıyor çok kıpırdıyor uykusunda bu aralar. 2ay önce test yapılmıştı alerji çıkmadı. Ama doktorum kesin alerji yok diyemem ama dikkat et yediklerine demişti. Birkaç haftadır etmiyorum açıkçası. Uykularımız da bu ara çok bozuldu. Atak mı alerji mi anlayamadım. Sizce ne olabilir?
Ezgiyksl 1mrvky benim bebeğim 2 aylık olucak memeyi emiyor bi kaç saniye sonra itiyor ağlıyor ayaklarını karnına çekerek ağlıyor ve uykusunda çok sıçrıyor kendi kendini uyandırıyor, bizimki gaz sancısı sanırım
CemileF 1mrvky testler doğru sonuç vermiyor çoğu zaman çünkü çok küçükler. Özellikle ne tükettiğinizde mukus olduğunu bulmaya çalışın. Yediklerinizi ve kaka durumunu gün gün not alın. 4. Ay atağı ile birlikte meme reddi hemen hemen herkesde oluyor. Sivilceler de diş dönemine giriş yaptığı içim salyasından kaynaklanıyor olabilir. Şu dönemde her bebeğe süt alerjisi demek moda oldu. Kakada kan görene kadar yada çok ciddi egzama yada döküntü tepkiniz yoksa beklemenizi tavsiye ederim. Diyet oldukça yıpratıcı.
Eternalove CemileF evet bu yüzden herkes süt alerjisi var zannediyor bende burda yazılanlar yüzünden doktora gittim doktor alerji olsa bebekte sen acillerde çocuğuna çare arardın dedi öyle bir huzursuzluk oluyormuş
CemileF Eternalove yani o kadar da olmuyor. Her bebek huzursuz. Sakin bebek o kadar az ki. Ama yine de çok endişeliyseniz 3 hafta boyunca süt diyeti yapın rahatlama var mı gözlemlersiniz. Bu süre zarfında da yeni besin dememeyin. Daha önce ne yiyorsanız onunla devam edin.
Sentrk Benim bebegimim yuzunde gecmeyen egzama,kasidikca kanatiyordu..gazida var surekli,ve kakasi mukuslu oluyordu ara bazende boyle yapis yapis zor temizliyorm bazen..bende iki gundr diyet mamasina basladm bakalm degisiklik olacak mi