Gaaak mutlaka doktorunuzdan liste talep edin. Bebeğinizin alerji derecesi, durumuna göre yönlendirsin sizi. Örneğin verdiğiniz gıdalar bir süre kakasında aynı şekilde çıkacak, en çok havuçta ve kokulu meyvelerde fark ediliyor durum. Ben bunu alerji sanmıştım ama değilmiş. Bagırsaklar temasla beraber gerekli bakterileri oluştururmuş. Başlangıçta bagırsakta sadece anne sütünü sindirim için gerekli bakteriler var sadece. Biz ilk ay patates havuç kabak şeftali kayısı elma ve muzla başladık. Yoğurt tüketmedik. İkinci ay en az alerjiden süt ürünü pişmiş yoğurt olduğu için yoğurt çorbası ile başladık. Sonraki aylarda yavaş yavaş yoğurt peynir yumurta ve kefir denedik. Hiç vermemek çözüm değil çünkü bebeğinizin bagırsakları temasla gıdaya alışmalı ki alerji son bulsun. Önemli olan doğru sıra ile kontrollü vermek.
bebeğimin kakasında kan olmadığı için alerji seviyemizin düşük olduğunu düşündü doktorumuz ve önce bebeğime denettik. Seviye yüksek olsaydı önce ben deneyecektim.
avakado tropikal bir meyve olduğu için alerjin olma olasılığı çok yüksek, 1 yasından önce yasakladı doktorumuz.
geçmiş olsun, kolay gelsin 🌸🙏🏻