Ervam0519 18-24 arası anneden ayrılıp terkedilme korkularının tavan yaptığı dönem o yüzdendir. Benim oğlumda öyleydi. Emerek sallanaral uyurdu denemeler yaptım çocuk ağladı ben harap oldum. Sonra 20-21 aylıktı (haziran temmuz) sallanmayı bıraktı. Rutine başladım her gün aynı saat.Hem pandemi haliyle akşam gezmesi, misafirlik vs yoktu.Rutin bozulmadan oturdu.
Akşam pijama giy, diş fırçala,su iç,kitabı al.
”Memeler uyumuş.Kediler uyumuş.Bak havlar uyumuş” diye diye bi kaç gün geçti. 1 gün emdi uyudu, 2 gün emmedi uyudu derken 1-1,5 ayda sallanmadan emmeden uyumaya başladı. Şuan 26 aylık. Emmeye devam ediyor bazen günde 1 kere, bazen 2 günde 1 kere.Geçen hafta 3 gün emmediği de oldu.Ben teklif etmedim kendi istemedi öyle geçti.Yani artık azaltıyor üstelik kriz de yaşamıyoruz. Emmeden sallanmadan uyuyor, kitabı okunsun veya uzanarak sohbet edelim yeterli.Bazen sadece saçımla oynarken uyuyor bazende kendi kendine direk dönüp “eee uyku bay bay” diyor 😂
Korkutmak,bant,acı kara vs sürmek asla bana göre değildi.En sevdiği güvendiği yerden öcü gibi ayırmak bana travmatik geliyordu. zaten doktor da 18 ay kontrolünde uyarmıştı.