Buna en iyi doktorunuzla karar verebilirsiniz. Bebekte veya sizde bir rahatsızlık meydana gelebilecekse hastalık sebebiyle aldırmak mantıklı. Allah korusun size bişey olsa ne bebeğe ne diğer evlatlarınıza bakamazsınız. Sağlık açısından elzemse aldırmak daha mantıklı.
Bundan sonraki söylemlerim kesinlikle size değil genel konuşmak istiyorum.
İşin diğer boyutu elbet Allah doğanın rızkını verir zaten vermese ne kadar zengin olursan ol, yetmez. Ama şöyle de bir gerçek var maddi durumun yetersizse genç yaşta evlenip üzerine sıra sıra çocuk yapıp sonra şikayet etmek çok saçma. Bir tane yap o halde. Ya da atlı kovalar gibi hemen yapma çalış önce sonra çocuk yap. Asgari ücret alıp kirada oturup 3-4 çocuk yapan sonra geçinemiyoruz dediğinde de olmuyor yani. Çocuk yapmış olmak için yapılmıyor ki. Bunun eğitim hayatı sosyal hayatı gelişimi bir sürü şeyi var. Yetebilmek önemli.
Tabi bir de çocuk düşünmeyen kişiler bir değil birden fazla yöntemle korunmalı. Allah nasip edecekse elbetteki her türlü verir ama istenmiyorsa gerekirse 1 değil 5 yöntemle korunmak gerek. Spiralden korkuyorum kocam kondom takmak istemiyorum hap alamıyorum zararlı diye bir sür şey söyleyip geri çekilmeyi bir korunma yöntemi zannedip sonra da çocuk oldu demek çok cahilce geliyor bana. Sen tüm önlemleri al sonra olursa nasip dersin zaten.