Bilge12 Kızlar oğlum 21 aylık ama hala konuşmuyor bu durumda olan varmı onu konuşturmak için neler yapabilirim yardımcı olun
ebruu123 Bilge12 bizde aynı 19 aylığız anne baba gel mama felan diyor genelde sürekli anne diyor amaa
irmatess Bilge12 Canım mümkün olduğunca telefonla televizyonla fazla vakit geçirmesine izin verme bunlar konuşmayı geciktirir bol bol kitap oku uyuturken olsun oyun sırasında olsun 🥰 Birde eskiler oğlan çocuğu geç konuşur derler bilimsel bi yanı yok aslında ama biraz tembel oluyolar galiba 😍🥰
Baliminannesi Bilge12 benim de 1 buçuk yaşında kızım baya kelime söylüyor komutları alıyor ama iki kelimeli cümle kurmuyor bende şuracıkta bekleyeyim😏
Bilge12 irmatess kitap okumayı deneyeceğim evet televizyon açmıyoruz 1 haftadır sadece o uyurken acip izliyorum eğitici kartlar aldım onları göstermeye çalışıyorum inş bi an önce konuşur teşekkürler tavsiyeniz için
E2019 Bilge12 Benm kızım yeni yeni başladı anne gel baba gitti baba su düştüm falan diyor sayıları sayıyor 5e kdar hayvan sesleri azda olsa çıkarıyor m ben şunun fydasını gördüm bşey istediğinde tekrarlıyorum sürekli mesela kaşık mı istedin kaşık diye heceliyorum faydası olur belki size
ebruu123 Yani bende bugn doktorumuzla hemşireyle konustum oda aynıısnı söyledi endişenlecwk bişey yok televiizyon telefon uzak tut kitp oku zsaten telefon hiç vermiyordum televizyonud kapattk bugun sadece 20 dk baktı
Deletedmom9 Bilge12 Konuşturmak istersiniz ama yine konuşup konuşmamak bebeğinize bağlı bir durum. Sizi anlıyor verilen komuta uyuyorsa şimdilik zamanı var demek ki. Konuşma zamanı ve adeda yayınlarını almanızı tavsiye ederim çok faydası olacaktır. İletişiminiz kuvvetli olsun sorular sorun, bir şey istediği zaman adını söylemesi için zaman verin yine söylemiyorsa siz söyleyin bunu mu istiyorsun diye. (bu dediğim şey su olur oyuncak olur) adını söyleyerek konuşun. “Su mu istiyorsun?” Mesela.
E2019 Deletedmom9 Yine ben merhaba konuşma zamanı dk konuşma zamanı diye mi geçyor acaba tavsiyenizşe adeda yayınlarını sipariş verdim diğer kitap aktivite üzerinemi