SeymaKaya Az önce çiğ süt aldım da haftaya memlekete gidebiliriz o aklına geldi fazla gelecek sütü çiğ alarak direk mi saklayayım yoksa pişirdikten sonra mı saklayayım arkadaşlar
Sulegorkem SeymaKaya sütü önce kaynatın yani pişirin sonra soğutup buzlukta saklaya bilirsiniz ama kullanıcağınız zaman dışarda çözdürmeyin yoksa kesiliyor dolapta 1 gün önce çıkartın kendiliğinden yavaş yavaş çözülmesi gerekiyor
Emine_1245 Ben çiğ olarak koyuyorum buzluğa . Eğer buzdolabın alt kısmında birkaç gün bekleteceksem o zaman kaynatıp koyuyorum.
CemreKerem35 SeymaKaya çiğ olarak koyun buzluğa bize köyden geldiğinde koydekiler bile çiğden dondurup muhafaza ediyor .
3children1mom SeymaKaya cig olarak dondur canım diğer türlü çabuk bozuluyor bana köyden geliyor bidon bidon kaynanam hep çiğ olarak dondurur bende sütüm yogurdum bittikçe cozdurur o şekilde pisiririm