Sedefinpamugu benim oğlum 8 aylık fikir olsun size ve diğer arkadaşlara bir günlük listemizi paylaşayım .. baştan Belirteyim bebeğim bebeğim gündüz biberon reddi yaşıyor o yüzden gündüz sadece ek gıda gece mama ile besleniyor.
😌
Sabah : bir yumurta sarısı,bebek bisküvisi (evde yapıyorum isteğe göre hazırla kullanılabilir),yarım ceviz rendesi,tuzsuz beyaz peynir (peynirimi evde keçi sütü ile yapıyorum ) , zarı ve çekirdeği çıkartılmış zeytin rendesi , bebek çayı (yarım çay bardağı ılık su içerisine çok az pekmez koyuyorum 😌
Ara öğün : mevsimine göre meyve
Öğlen : çorba (yazacağım tüm sebzeler yarım olacak öncelikle patates , soğan ,sarımsak, havuç , zeytin yağı ile kavrulup içerisine 2-3 küp ilikli kemik suyu ve 3 su bardağı su ekliyorum pişmesine yakın çay kaşığı ucu ile kimyon koyuyorum sebebi soğan sarımsak gaz yapmasın diye ) yanında yoğurt ve su
Ara öğün : yoğurt , meyve suyu (elma sıkıyorum)
Akşam : sebze yemeği (kabak ve pirinci iyice haşlıyorum rondodan geçiriyorum pişince içerisine zeytinyağı ekliyorum) yanında defne çayı içiriyorum .
Uykudan önce : tam buğday unu ile muhallebi (içerisine kayısı haşlıyorum eziyorum ve yarım ceviz rendeliyorum) yanında anason ve rezene çayı içiriyorum 😌