Alpingo Bebişleriniz ne zaman tam olarak döndü? Biz 5 ay 8 günlüğüz ama hala yarım dönüyor,yüzüstü hep ağlıyor sürekli oyunlar vs yaparak tutmaya çalışıyorum ama olmyo siz neler yapıyorsunuz
Eslembaby-Cennetmomy Alpingo bizde 5 ay 12 günlüğüz sağa sola aktif dönüyor da yüzüstü donemiyor yarım dönüyor kolunu kurtaramiyor masaAllah aslında çok aktif kıpır kıpır ama dönmüyor yüzüstübü hiç sevmiyor zaten gelişimsel mi yoksa ben yüzüstü yatırmadim ondan mı bilmiyorum
Seyda-h Alpingo Her çocuğun gelişimi farklı oluyor tabi ki. Karın üstü zamanlarsa sıkılıyorsa dizlerinize alabilirsiniz bir ileri bir geri hareket ettirirsiniz hem sıkılmaz hem sizi görür ya da pilates topunun üzerine yüz üstü yatırarak hareket ettirebilirsiniz. Sırt kaslarının gelişmesi çok önemli dönebilmesi için bebişinizi de çok yormadan sıkmadan her gün 5 dakika da olsa yüz üstü zaman geçirmeye çalışın. Sırt ve boyun kasları ne kadar çabuk güçlenirse o kadar çabuk döner🌸 Biz de 4 aylığız yüz üstü bıraktığımda sırt üstüne dönebiliyor artık yavaş yavaş.
Alpingo InancDemir20 kesinlikle bende öle düşünüyorum ama o ayaklar bi sn durmaz fakat hiiiç dönemye niyeti yok
Umutununannesi 4,5 aylıkken döndü bebeğim ekstra hcbrsey yapmadım kendisi gayretlıydi ama o tamamen cocukla ilgili bi durum yıgenınm 6aylık olck hala dönemiyor yatırdıgınn gbi kalıyor
Balimpamugum 3 ay 11 günlükken masa hazırlıyorum bi ıhlama sesi geldi bi baktım yüzüstü yatıyor şok oldum. 😂 Çevirdim tekrar tekrar yaptı. Sonraki 2 günde dönmeye devam etti. Hatta gece uykusunda bile dönmeye çalışıyordu 😂 Son 7-8 gündür unuttu dönmüyor. Şu an 3 ay 21 günlük.
Alpingo Balimpamugum bizde öyleydik ilk o zamanlar döndü sanırım cok üstüne gitmedim sana tavsiyem hep yüzüstü dursun
Alpingo Seyda-h maşallah kuuzuya,ya bizimki 3 aylıkken bırakınca ne ağlar nede sıkılırdı inanmazsın dönerdi,kaçtane videosu var..ama ne oldysa artık cok cabuk sıkılıyor sürekli onundde bişiler yapıyorum kıpırddmıuo resmen inatlasyo benle
Seyda-h Alpingo Tabii büyüdükçe zorlaşıyor bir şey yaptırması da algıları daha çok açılıyor sıkılıyorlar🥰 Bir de bu karın üstü zaman geçirmek için çok güzel kitaplar var bebeklerin ilgisini çekecek onları da bi inceleyebilirsin belki işe yarar içlerinde ayna falan da oluyor ilgisini çekiyor bebeklerin☺️ Çok zorlamadan farklı pozisyonlarda deneyin beraber inan günde 4-5dk bile yapsan yeterli olur🌸
Balimpamugum Alpingo Ya aslında yüz üstü durmayı hiç sevmiyor ama ben oyunla zoraki günde en az 5 dakika durdurmaya çalışıyorum. Bugün yine 1 kere döndü bakalım inşallah unutmaz devam eder. Çokta sorun değil sağlıklı olsunlarda 5-6 ayda dönselerde olur🤗
Alpingo Balimpamugum ama benim hatam oldu o aylarda durmuyor die desteklemedim yüz üstü durmayı meğer oturması için yüzüstü durması cok ömemliymiş sırt kasları gelişiyormus bol bol tut sen canım
Mircan Alpingo 3 buçuk aylıkken döndü canım ve artık asla sırt üstü durmuyor 5 dk sonra bakıyorum yine yüz üstü ama her bebeğin gelişimi aynı değil bunuda unutmamak lazım