Sanem_05 Merhaba arkadaşlar. 15 günlük yeni doğan bebeğim var ve dünden bugüne yüzünde kırmızı lekeler ve kabarcıklar oluştu istemsizce endişeleniyorum huzursuzum sizde de olan var mı veya geçmesi için önerileriniz nelerdir??🙏
Gunesay Sanem_05 eğer aşırı giyildirme durumu varsa isiliktir. Sıcak dengesini ayarladıysanız bebek sivilceleri oluşur genelde ikinci haftadan sonra ve kendiliğinden zamanla kaybolur 🙇🏻♀️
YasemiNYagmur1 Sanem_05 benim kızımda öyleydi kıpkırmızı ve kuruydu. Hassas olduğundan dolayı oluyormuş ılık pamuklu suyla silip hafif losyon sürerdim. Babanın sakallarından falan da tahriş olurmuş. Büyüdükçe kayboldu
dandiniko Sanem_05 son zamanlarda yenidoğanlar ya egzama yada alerji oluyor 🧐 farkettiniz mi bilmem. Benim bebeğimdede egzama var yüzünde 🤦🏻♀️
Sanem_05 Gunesay evimiz biraz sıcak fakat ben bebişin üzerini fazla kat kat giydirmiyorum sanırım allerjik bi durum
Sanem_05 Xyz1234 bunu duymamıştım.. normal uyurken fazla kızarıklığı belli değil ama emince ve ağlayınca aşırı belli oluyor ve ben çok huzursuz oluyorum
Mommy93 Cok normal canim benim bebeğimde hala olur ara ara eger emziriyorsan yediklerinden kaynaklıdır yüksek ihtimal yumurtayı fazla kaçırırsan yada alerjik bi seyler yersen sütünden gecer
Sanem_05 Mommy93 evet emziriyom, yumurta pek tüketmem ama yağlı bu aralar fazla yedim ondan olabilir sanırım 🤔
Mommy93 Sanem_05 aynen ondandır biraz dikkat et gecer geçmezse de büyüdükçe azalıyor zaten bağışıklık kazanıyor
sehererenn Sanem_05 evet doktora gittim. Burada okuduğum yazılardan alerjik bebek olabileceğini düşünmüştüm. Ama doktorumuz sıcaktan olmuş olabileceğini söyledi. Alerjik bebek olması için mukuslu yada kanlı kaka da gerekiyormuş. Bizde öyle bir sıkıntı yok. Bepanthol sürebilirsin dedi.
Mommy93 Sanem_05 benimki 2 aylik ben bephantol pişik kremi sürüyorum kurumasın cildi diye iyi geliyor
Sanem_05 Mommy93 biz pişik kremi için sudocrem kullanıyoruz o çok yoğun olduğu için sürmemiştim, bepantol pişik kremi de var evde bi onu süreyim madem bende inşallah etki eder