Kezel öncelikle şöyle anlatayım bu yılın ocak ayında 9 aylık iken oturma eylemi asla yoktu devriliyordu buna istinaden çocuk nöroloji doktoruna gittik elle muayene etti o zmanlar tek elini sık kullanıyordu oyuncağı verdiğimiz bi nesneyi sıkı tutamıyordu göz takibi azdı ismine bakmazdı tepkiler Azdı en ufak alkıştan kapı sesinden sıçrardı doktora bunları anlattık muayene sonrasında gelişim geriliği teşhisi koydu ve kalp metabolizma tekrar nöroloji doktoruna genetik çocuk ve nefroloji bölümlerine takip lazım dedi nefroloji ise böbrek taşı vardı ani sıçramalar içinse eeg çekildi ve temiz çıktı zorlayıcı süreç başlamıştı kalp doktoruna gittk kalpte delik vardı yaşında kontrol dedi nörolojiye gittik mr denildi şubattan ağustosa randevu bekledim çekildi temiz çıktı metabolizma gittk kan tahlili idrar tahlili verildi sonuç olarak laktat vitamini eksikti b2 ve Q10 vitamin ilaçları kullanmaya başladı ve oturma eylemi başladı ilaçlar devam edince emekleme sıralama tutunup kalkma yattığı yerden oturur pozisyona geçme yeni yeni kendi dikiliyor adım atma isteği başladı alkış yapıyo göz teması takibi var adını biliyor bakıyor bunlar ilaçların verdiği etki üzerine ve rabbim izniyle oldu ocaktan bu yılın eylül ayına kadar kendi içimizde güzel gelişim gösterdik dede baba anne hadi gbi kelimeler başladı bu sıralarda da 3 ayda birde devlet hastanesine metabolizmaya kontrol ve rutin kan tahlili veriyoruz nefroloji ise artık böbrekte taş olmadığı denildi ve takip bitti eylül ayında ümraniye devlet hastanesinde genetik randevusu buldum bu bölüm istanbul 2 devlet hastanesinde var biri bakırköy biri ümraniyede zor olsada randevu buldum gittk elle muayenede bişeye rastlayamadım dedi kan alalım bakalım dedi sonuçlar 2 sonra çıkacak denildi cuma gittim ve tekrardan gelişim geriliği çıktı ve bunun yanında otizimde olabilir yazıyodu sonuçta doktor anlattı x geninde meydana gelen çiftleme den dolayı bu gelişim geriliği yüz göstermiş bunun yanı sıra kepçe kulak ve yüksek damak ta var bunda genetik sıkıntıdan dolayı ayrıca aylarca makatı çatlatacak derecede kabızlık çekti ve genetik sıkıntı kabızlığı tetiklemiş bu sonuca göre gastroentoloji bölümüne göz kalp kbb bölümüne kontroller olcak