AslanAnnesi35 Buzlukta Tavuk vardı unutmuşum tarihi geçeli çok olmamış buz ama daha erimedi akşama yapsam mı yapmasam mı kararsız kaldım.
Oznur123 AslanAnnesi35 donmus tavuk da tarihi geçmesi sıkıntı olmuyor canim tabi cok uzun zaman değil
baloglus AslanAnnesi35 Buzluğa attıktan sonra o son kullanma tarihinin bir önemi kalmıyor diye biliyorum. Buzluktaki tavuğu çok uzun süre geçmemişse ben kullanıyorum.
BurcuKucuk AslanAnnesi35 canım eğer buzu hiç çözülmemişse , buzluğa kaldırırken dışarıda çok beklemediyse, sadece bir parçasını almak için buzluktan çıkarılıp geri konmadıysa ve pişirmek için çözdürüp bekletmenden pişirirsen bir sorun olmaz
Oznur123 AslanAnnesi35 canim bim de çalışmış biri olarak son kullanım tarihiyle kendim ilgileniyordum mağazalardan kaldırıyorduk ama kendi dolabımda dondurup yemeklerde kullanıyorduk çünkü sıkıntı olmuyor donduktan sonra sağlıkçılar oyle derdi
AslanAnnesi35 Oznur123 bim tavuğu bu da gelir gelmez buzluğa attım daha yeni çıkardım yarım saat bile olmadı buzu çözülünce yemek yapıcam bir şey olmaz diyorsun o zaman inşallah 😃
Hilalyusuf Çok geçmemişse sodaya koy sade sodanın içinde kalsın 1 2 saat ben öyle yapmıştım bir şey olmadı
AslanAnnesi35 BurcuKucuk buzu hiç çözülmedi marketten aldık buzluğa attım direk zaten birde hiç açmadım paketi şuan hala buzlu
Oznur123 AslanAnnesi35 olmaz canim dediğim gibi ben kendim de oyle yapıyordum tarihi yakin urunler mağazada daha uyguna satılır her zaman denk geldikçe alir atarım buzluğa şoklanmış tavuk sıkıntı olmaz
BurcuKucuk AslanAnnesi35 o zaman bir şey olmaz bizim tavuk döner üzerine restaurantımız var oradan biliyorum o yüzden Allah’ın izniyle bir şey olmaz çünkü biz de Ramazan’dan 1-2 gün önce atıyoruz buzluğa hemen evde Ramazan boyunca ara ara tüketiyoruz ve çok şükür bir şey olmuyor 😇
TospikOglusum AslanAnnesi35 hicbisey olmaz buzluğa acilmadan konulan tüm.gidalar tüketilebilir👍afiyet olsun
ssemashn Ben hep buzluğa atarim tavuklari tarihi gecsede kullanirim dondugu icin bir sıkıntı olmuyor ama tabi cok cook gecmis olmaması lazım