Mommy2020 Selam arkadaşlar, bebegim 7 aylik ve doktorumuz balik yagi başlatmak istedi. Aranızda kullanan var mı acaba?
Cokomelli Normalde balık yağı alerji riskinden dolayı 1 yaşından itibaren veriliyor. Düşük kiloda olan bebekler için doktor önerisiyle bi kaç ay erken başlayabiliyorlar. Bebeğinizin kilosu ayına göre düşük ise doktorunuz başlamak istemiş olabilir.
Mommy2020 Cokomelli aslında normal kiloda. Doktorumuz her bebeğe veriyor bildiğim kadarıyla. Peki bir zararını duydunuz mu siz? Yani biryerde karaciğer yağlanması yapıyor die okumuştum ama bilginiz var mi?
Cokomelli Mommy2020 Malesef o konuda bir bilgim yok benim kızım 7 aylık doktorumuza sorduğumda bir yaşından sonra başlarız, genellikle gelişimi geride kalan bebekler için daha erken başlarız demişti. O kadar biliyorum bende :)
Cokomelli Mommy2020 Yardımcı olabilmişsem ne mutlu :) Bu arada sizin için biraz araştırdım balık yağının herhangi bir yan etkisi yokmuş alerji riski yüksek olduğu için 1 yaş altına verilmiyormuş karaciğer yağlanması yaptığının düşünülmesi sanırım yüksek besleyiciliği olduğu içindir. Zaten bebeğiniz 7 aylıkmış 8. ayından itibaren üç gün kuralına uyarak balık denetebilirsiniz eğer alerjik reaksiyon göstermezse ağır metal içermeyen balıkları verebilirsiniz gerekli omega 3 ü alacaktır :)
Mommy2020 Cokomelli cok sagolun, yazdığınızı yeni okudum kusura bakmayin. Biz de baslamistik zaten. Cok da memnunuz👍🙏🤗