123gul Kızlar doktorum 2 aylık bebeğime gaviscon verdi sanırım yanlış vermişim biri yardımcı olabilirmi ? Bişey olurmu .
ZeynepTlc 123gul reflü içinmi vardi bizde kullanıyoruz gaviscon şase bebekler için üretilmiş bişey zaten o siz yanlış olmayasınız şurup olandan mı aldınız yoksa
Ruzgarbaby 123gul Canım benim bebeğim de reflü 3 ay 22 günlük gaviscon ( 4 cay kaşığı suya 1 paket) bide motilium surup ve bebelac thinkener verdi ama thinkenerı kullanmıyorum acayip kabız yaptı maaf oldduk onu bıraktık
416767 123gul bnim oğlumda refluydu ek gıdaya gectigi zmn düzeldi gaviscon bizde.kullandik. kaynamış ilimis suyla yapiyordum doktorum öyle demisti yarım şase koycaksin demişti pekte ise yaramior gerci yine kusuyordu ama ek gıdaya gecnce.duzeliyor ☺️
123gul ZeynepTlc yok hayır bi poşete bi tatlı kaşığı su diyor ya bana sütünüde sağabilirsn demsti ben 2 tatlı kaşığı yaptım ama biraz katı mama kıvamında oldu sonradan tekrar okudum karıstırdıktan sonra 2 tatlı kaşığı su koyuluyomuş tekrardan biley olurmu diye korkuyorum simdi ama onu okuduktan sonra emzirdim hemen
zeynepzeze 123gul Bir sorun olmaz sanırım. Mama veriyorsanız thickeneri doktorunuza sorup kullanın bize Gaviscon hiç fayda etmemişti
ZeynepTlc 123gul yok yok olmaz bizde aynısını kullanıyoruz biz yarım yarım veriyoruz bebegim kücük oldugu için reflü için vermiştir doktorunuz kusma porbleminiz falan varsa yanlıs ilaç degil yani ben süte karıştırmıyorum direk 3 tatlı kasıgı ılık su içerisinde eritip veriyorum 6 saatte bir düzenli kullanımda işe yarıyor gibi simdilik
Woody 123gul kıvam arttırıcı. Sağdığınız süte karıştırıp 25 30 cc veriyorsunız. Sonra emziriyorsunuz. Kusmayı engelliyor. Reflünün tedavisi yok. Sürekli ilaç kullanışmayacagı için bu daha mantıklo bence
123gul zeynepzeze mama kullanmıyorum ki 4 5 kilodan fazla olanlar 2 poşet yazıyodu . Bende 2 poşete 2 tatlı kaşığı sütümü sağıp verdim
Woody 123gul thickener için mama kullanmaya gerek yok. Ben de emzirirken kullanıyordum. Doz aşımı yaptıysanız doktora ulaşabiliyorsanız doktora, olmazsa da nöbetci eczacıya sorın bence
Woody ZeynepTlc size de aynı öneriyi yapayım. 6 saatye bir ilaç vermel yerine emzirme öncesi bebelac thickener kıvam arttırıcı verebilirsiniz. Mama kullanıyorsanız mamaua da katabilirsinşz. Reflü aylarca suruyor malesef. Aylarca ilaç kullanılmıyor.
ZeynepTlc Woody doktorum suan için gaviscon verdi 15 gündür kullanıyoruz işe yarayıp yaramadıgına bakacak ona göre degiştirir veya değiştirmez bilmiyorum dediğiniz kıvam arttırıcıyı hiç duymadım inanın doktoruma bi sorayım ona göre bi yol gösterir bize tesekkür ederim tavsiye için mutlaka sorcam doktorumuza ama tedavinin sonucu ne olcak bi görelim bakalım bende reflüyüm yıllardır cekiyorum kurtulma umudum kalmadı yani artık umarım bebegiminki gecer🌸
Woody ZeynepTlc Reflünün tedavisi yok malesef. Bebeklerde zamanla geçiyor. Kızımsa çok çok şiddetliydi. 7. Aya kadar her öğün kıvam arttırıcı kullandık. 🤦♀️ İyi kş doktor değiştirdik de önerdi. Yoksa 5 ay gaviscon kullanacaktım ben de 🤦♀️
Woody Ruzgarbaby motilium kesinlikle kullanılmamalı. Çoğu ülkede 12 yaş altı çocuklara yasaklanmış. Burda çoğu doktor vermeue ç devam ediyor malesef. Sizi bir konuya etiketliyorum
ZeynepTlc Woody bu kaçıncı doktorum inanın yani suan adanadaki en iyi doktora gidiyorum yeni basladık baskasınada gitmem diye düşünüyorum eğer işe yaramazsa önerir diye düşünüyorum bakalım görcez ben sorcam kendisine kontrole gidince yinede