F-Betul Merhabalar, 6 aylık ek gıda için sebze, meyve özellikle çorba önerilerinizi öğrenebilir miyim? Balkabağıı, havuç, yoğurt tattırdım.
Nesli1616 F-Betul patates kabak diğerlerini vermişsin bunlar 6 ay için en uygunları tek twk tattırdıysan sonra hepsinden karışık püre yapıp verebilirsin çorba için daha erken gibi muhallebi yap elma armut muz daha sonra yoğurt çorbası tarhana verebilirsin canım
mom1626 F-Betul Bizim doktorumuz mevsim sebzesi olarak yer elmasi demisti, soylemese hayatta aklima gelmezdi 😊 Buharda haslayip tattirdim, ayila bayila yedi. Tadina baktim guzeldi gercekten de. Yer elmali tarifler ariyorum ben de 🤭
F-Betul Nesli1616 Teşekkür ederim, patates denemedim kabız olur mu diye. Makatında çatlak gibi bir şey var kabız olur diye korkuyorum.
Nesli1616 F-Betul ozaman bi doktoruna sor canım ben en başından veriyorum olmadı şuan 8 aylık tabi bünyeden bünyeye farkedebiliyo püreleri yağınca içine zeytinyağı koy 1 çay kaşığı
Nuraysenur Ben yoğurt çorbası yaptım çok sevdi kızım. Göz kararı un yoğurt yumurta sarısı ve su karışımını pişirdim. İsterseniz içine pirinç de atabilirsiniz kırık pirinçlerden
Beyazcikolata Nuraysenur Ayy ne kadar güzel 🤗 yumurtaya alerji olduğunu bu şekilde mi denediniz. Bide tam 6 aya girince mi verdiniz ve kaç kaşık 🥴
canimoglum_2020 Nuraysenur ben daha pirinç ve yumurta sarısı denemedim acaba böyle versem olurmu 🤷🏻♀️
F-Betul mom1626 Yer elmasını annem de söyledi ama 6 ay için uygun değilmiş sanırım 8 den sonra öneriliyormuş.
mom1626 F-Betul Bizim doktorumuz 6. ayda onerdi. Pirasa, karnibahar, brokoli gibi sebzeleri 8. aya biraktik. Herhangi bir sorun yasamadik. 3 gun kuraliyla ilerliyorum ama tabi.
Nuraysenur Beyazcikolata yumurtayı kahvaltıda denedim. Sarısını 1.gun 1 kaşık, 2. gün 2 kaşık, 3.gun 3 kaşık şeklinde verdim. Şuan kahvaltida yarısını veriyorum çorbalarina katıyorum
Gamzeharun Bizimki 6 ay 4 günlük kızlar bende tattordım Bayaa birsey yumurta sarısına aletmiz oldu bir süre gecsin yine denicem bakalım. Muhallebi tariflərini var mı acaba oğlum sebze pürelerini sevmedi