Anneler merhaba,
16 aylik oglum var. 1,5 - 2 ay kadar önce hep memede uykuya dalar öyle yatırırdım ama artık meme emiyor, sonra uyumadan kucagimda gozleri acik hala memede duruyor ayagini omzuma atiyor elleriyle oynuyor vs.. ve artik asla uykuya dalmiyor bende uyku vakti diyorum opuyorum ve yatagina koyuyorum ama aglamadan asla uyumuyor. ilk zamanlar 25 dakika falan aglamisti en fazla. simdide yine bi 10 dk aglayip uyuyor. buzamana kadar hep memede uyumazsa babasi kucaginda uyutuyordu ama cok zor uyuyordu ikimizinde beli kopuyordu uykuya dalana kadar. uykuya dalmadan yatagina koyunca kiyameti kopariyor. atak donemi vs degil atak donemlerinde farkli oluyor zaten. yani kucagima alsam aglamasin diye yine uyumuyor ve agliyor bari kendi kendine uyumayi ogrensin artik diye opup onu odadan cikiyorum. ilk zamanlar uyku egitimi vermeye calistim ama asla olmadi kucuktu ozamanlar aglamasin diyordum ama simdi herseyi anliyor artik ve istedigi seyi yaptirtmak istiyor. memeye duskun bir cocukta degil aslinda ben hala meme emsin uyusun istedigim icin meme veriyordum. bi kac kere aglamadan uyumuslugu vardir. geri kalan gunler 2 3 dakika ciglik atiyor sonra yavastan hafifleyerek uyuyor. ne yapmam lazim bilmiyorum. bir onerisi olan var mi? 1 yastan sonra uyku egitimi cok mu zor? 16.5 aylik suan da ve her aksam aglayarak uykuya dalmasina gonlum razi gelmiyor artik. tesekkurler herkese