Betlgokce Kizlar merhaba size bişey sorcam ben fırınsutlac yapıyorum tepsiye dizip altına su koyup kızartmak istiyorum üstünü üstü kızarana kadar süt buharlasiyor sadece pirinci kalıyor lapa oluyor bunu nasıl onleyecegim ne yapmam lazım ?
Kuzum35 Betlgokce kaselerin yarısına kadar tepsiye su koyun, sütlaçları kaselere paylaştırdıktan sonra biraz bekliyorum üzeri kaymak tutunca toz şeker ekip öyle sürüyorum fırına.
Mertcik Betlgokce tepsi içine koydugunuz su miktarını kasenin en yüksek noktasına kadar doldurup sadece fırın üst ayarı açarsanız olur yada daha yapmadiysaniz pirinci biraz daha az ekleyin ölçüden sorun olmuyor
Deletedmom_59 Betlgokce sadece üst ayarda fansız çalıştırın firininizi. Kaselerinde yarisini biraz geçsin su. Mutlaka önceden isitilmis firinda yapın. 2 bucuk silme nisastadanda fazlasini koymayin sutlaci yaparken. Firin sutlacima herkes bayilir 😋 not : sutlaclarin üstü tutana kadar firina atmayin.
attbianne Betlgokce iyice soğuması gerekiyor fırına koymadan önce sıcak koyunca fırında kaynamaya devam ediyor güzel kabuk tuttuktan sonra fırının üst ayarını açıp koyarsanız daha iyi olacaktır