serenaysimsek iki hafta boyunca zorlu bir dönem geçirdik biz sallanmak istemiyodu Boğaz’ı yırtılırcasına ağlayıp en son binbir uğraşla susup uyuyordu. Ben uyku eğitimine başlayacağım diyip başlamadım. Yerde oyun oynuyordu karın üstü. Ama uyku saatimiz gelmişti uyuyacağımız odadaydık. Önüme yattı. Tamamen deneme amaçlı pışpışladım tepkisini ölçtüm. Bir 10 dk sonra uyudu hiç direnmedi. İlk iki gün böyle geçti. Sonra yine ağlamalara başladı. Yatmadı. Yattığı zaman zaptedemedim. Haliyle biraz ağladı ama sallanırken ağladığı kadar ancaydı. Sonra biraz daha arttırdı ama pes etmedim. Dedim alışacak ağlattık bi kere. 3 gün de böyle geçti. Şimdi beşiğine koyuyorum. Dandini açıyorum Bebek uyutucu programından. Pışpışlıyorum uyuyor. Bazen yine ağlıyor ama artık uyku yöntemi değiştiği için değil. Diş çıkarma dönemiyle çatıştığı İçin :) Başka yerde de müsait biryer bulamazsam ayağıma alıyorum sallamadan pışpışlıyorum uyuyor
🌼Bu arada sallama alışıksa sallarken mayışmaya başladığı an pış pış yapın. Ağlarsa hafif hafif bir daha sallayın sakinleştiğinde yine pışpışlayın böyle daha kolay alışıyorlar :)
🌼 Birde gözler kaydığı an pışpış yapmayı bırakın öğrenmesi daha kolay oluyor bence.
Uzun oldu ama benim Bilgi birikimim vardı kitaplar olsun İnstagram hesapları vs. Ama ben bebeğim ne istiyorsa onu yaptım. Huyuna giderseniz daha yumuşak bir geçiş yaparsınız :))