iremceren tugbagnn buharda pişirilmiş kabak patates havuç, yoğurt, yumurta(haşlanmış), lor peyniri, bal kabağı, mevsim meyveleri diye sıralayıp verebilirsinşz
Alperenimmm tugbagnn 2 hafta oldu başlayalı 3 gün kuralı ile yoğurt, patates, havuç, elma buharda haşlayıp ezerek azdan çoğa doğru verdim
TB91 tugbagnn biz ev yoğurduyla başladık. 3 gün kuralıyla. Probiyotik toz kullanmayın ev yoğurdu zaten probiyotik. Sonra kabak havuç diye sebzelere başladık. Havuç kabız yapar dikkatli olun. Avokado verdim çok yararlı tavsiye ederim. Hepsini buharda pişirip verdim avokado hariç. 1 ay sonra meyvelere geçtik cam rendeden geçirip verdim. Elma armut muz verdim muz da kabız yaptı. Yumurtanın sadece sarısını vermeye başladım. Alerjen meyve ve sebzeleri internetten araştırın ve şimdilik vermeyin. Genelde sıvı olarak başlayın 8. Ayından sonra biraz daha katılaştırarak devam edin.şeker tuz asla ilave etmiyoruz. ve günde sadece 1 tür yedirin.8. Ayından sonra çorbalara başlıyorsunuz. Güvendiğim bir yerden pekmez aldım. Meyve püresi yaparken çok çok az katıyorum. Pekmez bağırsak florasını bozuyor. İçine çok az zeytinyağı ekleyerek çorba yapıyorum artık. İçine enginar kabak yada mercimek koyarak. Bu ay kontrolunde doktoru kuzu kıyması verebileceğimizi söyledi. Bazı doktorlar önermiyor ama epey bir araştırma sonucu vermeye başladım. Kaburgasının suyundan çorba yapıyorum kemiği de veriyorum emiyor. Yani yavaş yavaş ilerliyoruz sabırlar diliyorum umarım iştahlı bir bebek olur :)
RoseK tugbagnn benım bebegımın de 1 haftası kaldı 6.ayına gırcek 5 aya girer girmez meyve pureleri ve ev yapimi yogurt verdim evde blendirla pure yaptim meyveleri daha sebzeye gecmedm tarif varsa merakla bekliyorum sizin bebisiniz kac aylik
birolanameftun Yoğurtla başladık, sabahları yarım çay kaşığı kadar da pekmez vermeye başladım. Kabızlık problemimiz vardı çok az suda Kuru kayısı haşlayıp suyuyla birlikte püre halinde yoğurda karıştırıp verdim
tugbagnn Benim kızım daha tam 6 aylık olmadı ama bugün doktor dedi sebze meyve birde yoğurt verebilirsin diye meyve olarak armut ver sadece dedi
tugbagnn Birde ev yapımı yoğurdu her gün ayrı mı mayalıyorsunuz küçük kaselere yoksa tencereye yapıp her gün mü veriyorsunuz