Mihribankartal canım Öncelikle öyle bir alışkanlığı varsa nasıl bir yol izleyeceksin bilmiyorum ama benim oğlum hamak beşik de uyuyordu sonra zamanla kilo aldıkça sallamak da zorlamaya başladım. Mesela bir yere gittiğimizde falan kundakta sallıyordum daha sonra birkaç kere uyku eğitimi vermeyi denedim ama çok kötü ağladı yani Neredesin uğunma derecesinde sonrasında bekledim Yani kendisi hazır olsun diye bekledim. geçen haftalarda da Beşikten kalkıp yere baktığını görünce bayağı bir korktum. Bizim beşiğimiz yerden yüksek bu tavana asılanlardan. Sonra dedim ki artık bu işi yapmam lazım yani sonra şey yaptım o gün beşiği direkt kaldırdım Çünkü dayanamayıp beşiğe koyardım sanırım. Bide bizimki büyüdüğü için genelde ek gıdayı daha fazla alıyor emmeyi biraz azalttı gece uyurken çok emiyor Ama gün içinde o kadar fazla emmiyor O yüzden biraz daha rahat oldu işim. İlk akşam başladım yanına uzandım işte pişpiş falan dedim Aradı ağladı kaldırdım oynattım geri yatırdım falan sonrasında ilk gün bir buçuk saat falan buldu uyuması bayağı Zordu ama vazgeçmeyeceğim dedim çünkü başka çarem yoktu yani Beşikten düşme ihtimali çok yüksekti korkuyordum elimde de kendi başıma kundakta sallayamayacağım için başarmam gerekiyordu bir şekilde.. sonrasında bir de o araya hastalığı girdi enfeksiyon geçirdi ama ben yine de vazgeçmedim 2-3-4 derken bir haftanın sonunda Artık rahat şekilde uykusu geldiğinde biraz ninni söylemenin ardından uyuyakaldı Yani şu anda ben sallanmayı bebeğime tamamen unutturdum ve çok hızlı ilerledi Ben bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum çok gözüm korkuyordu Çünkü benim bebeğim çok ağlayan bir bebek ama beklediğim gibi olmadı yani Ben yaptıysam gerçekten Herkes yapar herkes Başarır Şimdi sallanmayı tamamen unuttuk bundan sonraki hedefim tamamen kendi başına uyumasını sağlamak yani Mesela uykusu geldi oyun oynuyor orada kendi uyuya kalsın bunu da başarırsam gerçekten çok rahat edeceğim Çünkü gün içinde zaten aşırı derecede ilgi bekleyen bir çocuk geceleri bile aynı şekilde.. Sen de şu şekilde yapabilirsin mesela önce emmesini düzene sok bir ağlayacak iki aglayacak Eninde sonunda emecek çünkü onu alışmış çocuklar Biz Neyi alıştırırsak ona göre davranıyorlar senin bebeğim de buna alışmış önce Uyku sersemi olacağım sonra emicem Uyku sersemi olmadan emmeyi çocuk kavrayamamış Anladın mı bu birazcık alışkanlık. Mesela nasıl ki hamak beşikte sallanmadan bebeğim uyuyamayacağını düşünüyorsa Senin bebeğin De Uyku sersemi olmadan ememeyeceğini düşünüyor.. Sen Öncelikle o emme şeyini düzene sokman gerekiyor. ona nasıl başlarsın bilmiyorum ama dediğim gibi bir deneyebilirsin En azından mesela akşam başlayabilirsin gün içinde yine öyle yaparsın ama akşam geldiğinde ise banyosunu yaptırırsın İyice yorarsın bebeği bir de 5 buçuk aylık mış 6. ayını da bekleyebilirsin istersen çünkü çocukların aklı ermeye başladıkça Ben bu tür şeyleri daha kolay olduğunu düşünüyorum.. akşam başla mesela banyosunu yaptır tulumu giydiriyorsan giydir sonrasına biraz oynat Daha sonra mesela emzirmeye çalış Oyun oynatarak emzirmeye çalış ya da dikkatini çekecek bir şey boynuna az onun oynatarak mesela emzirmeye çalış En azından emzirme alışkanlığım değişsin ki ondan sonra uyku düzenine geçebilir çünkü onu değiştirmeden uyku eğitimi verebilir misin bilmiyorum açıkçası.