Mel62 nazlieylul ben inanmıyorum ama yine adet dediler annem yaptı zorla. Normal yıkandık çocuğun suyundan benim suyundan kırk kaşık su ayırdı sonra banA ve çocuğun suyunun içine 40 buğday koydu. İşte altın vs. Evdeki 40 a kadar kullandığımız herşeyi yıkadık öyle
YasemiNYagmur1 nazlieylul kayınvalidem yönlendirdi beni de. Bebeğimi yıkacağım suya 40 taş 40 buğday 40 pirinç Gül suyu evlilik yüzüklerimiz koyuldu. Nas felak ayetel kürsi okudu.2 tas suda bana ayırdık yıkanıp abdest aldıktan sonra bu sudan döktüm bende her iki omzumada. En son Yasin okudu kayınvalidem
Azzemin_Annesiii nazlieylul bizdede 40 kasik su bi tasa koydular her bi kasikta fatihami ne okudlar sonra o duyma oğlumu yikadilar yinr 40 tane kasik su bna da tasa koyup onunla yikanicaksin dedi ve o gun oglumu yikadiktan sonra sende yikanmayana kdr sut verme dedi yikandim oyle sut verdm
nazlieylul İslami açıdan sordum aslında daha çok yapılması okunması gerekenleri diğerleri anı olarak kalması için yapıcam
Cerennh nazlieylulislami açıdan bir bir geçerliliği yok arkadaşım bunların hepsi gelenek ,sen normal abdestini alıp bitirebilirsin ,ama yapcam dersen de sen bilirsin tabiki ,ama bunların hiçbiri kuran-ı kerimde geçmiyor