Ayes19 Öncelikle canım bebeğin için bir düzen oluşturmaya çalış
Örneğin uyku öncesi sürekli aynı şeyleri yapın bak mesela bizim oğlumla rutinimiz şu şekilde 2 aylıktan beri;
19.30 : duş aldırırız babasıyla birlikte
Sonra ben onun üstünü giydirip kişisel temizliklerini yaparım (burun,kulak) babası da bu arada mamasını hazırlar
Daha sonra babası alır kucağına onu bizim bir ninnimiz var onu söyler o da şu şekilde “ umut mama yicek umut uyku uyucak baba onu seviyor anne onu seviyor” gibi babasının uydurduğu bir ninni ama her akşam söyler bunu mutlakaa 😊
Saat 20.00 olduğunda yatağına yatar uyku tulumunu giydiririm eline yumuşak bir battaniyesi var onu veririm gözlerini de yumuşak uyku arkadaşı var onunla kapatırım ve odasının ışığını kapatırız hol açık kalıyor az birşey ışık giriyor odasına o şekilde manasını içer ve uyur
Bazen gazını çıkartmadığı için uyanır hemen giderim sessiz sakin şekilde gazını çıkartmasına yardımcı olurum ve odadan çıkarım gece bazen uyanır gider ağzına emziğini veririm uyumazsa kucağımda pış pışlarım uyur
Eğer uyanmazsa da sabaha kadar uyur sabah 07.30 gibi kalkar
Her akşam istisnalar hariç(evde olmama durumu) bu şekilde yaparız
Şuan 4,5 aylık ve 2 aylıktan beri böyle ataklar haricinde düzenimiz çokk güzel maşallah 🧿 destekli uyuyor ama eğitim verme konusunda atağın tamamen geçmesini bekliyorum
Biraz uzun oldu ama belki işine yarayan bilgiler olur diye anlatıyorum
Bizimde sorunumuz gündüz uykusu
Hiç uyumak istemiyor 🤷🏻♀️
Daha detaylı merak ettiğin olursa anlatırım
kararlı ve tutarlı olduğumuz zaman yapamayacağımız şey yok anneyiz biz ☺️