Birisi üç aylık bebekler için oyun başlığı açmıştı oraya yazdım ama hazır uzun uzun yazmışken buraya da kopyalayım dedim fikir alışverişimiz olsun sizler neler oynatıyorsunuz? Nasıl vakit geçiriyorsunuz malum algıları açıldı birbirimize destek olalım .
Bende 0-6 yaş okul öncesi öğretmeniyim . Bebikom 3 ay 10 günlük artık istediğim kıvama gelmeye başladı eğlence startını verdik . Geçen hafta toptancıya gittim kreşlere ooyuncak alışverişi yaptığımız yere daha uyguna geldi herşey .
zeka kartları aldım ama renklilerden aldım siyah beyaz değil algısı açılsın diye renkli aldım orada 100 adet var ama üç aylık bebek yüz adetten ne anlasın oyüzden içinden beş tane seçiyorum onu tekrar ediyorum .
renkli peluş oyuncaklar aldım ayı kurbağa fil . Yere yatırıyorum yüz üstü hem kafa kasları gelişsin diye günde üç defa renkli çıngırak yada peluşlar da üç noktaya koyuyorum uzanıp almaya Çalışsın ilgisini çeksin diye daha uzanmıyor tabi ama alt yapısını hazırlıyorum 😂
kurbağa şeklinde araba yapmışlar içine çıngırak koymuşlar göz hizasında onu sürüyorum hem sesi takip etsin hem arabayı takip etsin başını çevirsin baş be göz kasları gelişsin diye .
çıngıraklı kumaş top aldım anakucağına koyuyorum Bebişi topu sallayarak ona uzatıyorum tutmasını kavramasını sağlamak İçin ellerini birleştirip topu ona veriyorum böyle birkaç tekrardan sonra kendisi topu tutmaya çalışıyor zaten çırpınarak .
sayılı yer karosu aldım yere yattığında ona yatırıyorum renkli olduğu İçin dikkatini çeker diye .
Oyun halısı var piyanolu ama onu iki aylıktan beri kullandığımız İçin sıkılabiliyor
keçe aldım ondan uçak araba şekilleri kesip beşiğinin korkuluk kısımlarına bağlayacağım uzanmaya çalışsın diye
birde bu hafta ki oyunumuzu belirledim müzik açıp yere yatıracağım kol kısımlarından kavrama tekniği izledim onunla beraber yerde yuvarlayarak döndürme çalışmaları yapacağım dönme refleksine yardımcı olmak İçin
*kuklalarım vardı zaten Öğretmen olduğum İçin birde onları oynatıyorum . Anlayacağınız yorucu geçiyor 😂😂😂😂 tabi hepsini bir güne sığdırmıyoruz bir gün biri diğer gün biri yada ikisi çoçuğun uyanıklık dikkat durumuna göre hareket ediyorum
müzik şarkı konuşma kucağıma alıp dans etme zaten onu hergün yapıyoruz
biraz uzun oldu ama belki faydası olur annelere