Ezgiyksl Merhabalar, bebegim 3180 gr doğdu 1 aylık olduğunda kontrole gittigimizde 4800 olmuştu, doktor kilosu az doymuyor bebek 1 ayda 1 kilo alması lazımdı diyip mama yazdı. Zaten bebeğim 1 ayda 1 kilo almış hatta daha fazla almış, ne yapmalıyım sizce?
demirboy Ezgiyksl acaba tartıda gördüğünü yanlış mı telaffuz etti size Çünkğ üst sınırda almış maşallah
Zehrabaysan Ezgiyksl gayet güzel benim bebeğim 3100kilo doğdu 1 ayda 4850 di doktor çok almış dedi hatta şuan 3 aylık anne sütü vermesem diyete başlatacaktı Siz başka doktora gidin
Berfinyusuf16 Ezgiyksl bence siz emzirmeye devam edin bidahaki kontrolunde doktor ayni seyi derse o zaman mama vermek isterseniz verirsiniz yada bidahaki kontrolde baska doktora goturun zaten 3 4 aydan snra kilo alimi yavaşlar suan gayet ii almis olmasi gerektigi gibi tabi yinede sen bilirsin canim
akrep07 Hayır çok normal kilosu bence hiç mama vermeyin. Acaba doktor yanlış ölçmüş olabilir mi kilosunu, acaba 3800 de 4800 mü dedi yanlışlıkla. Siz gördünüz mü kilosunu tartılınca
elifiii Ezgiyksl merhaba bebeğinizin saglık karnesinde 4800 mü yazıyor kontrol edin isterseniz. Aradaki fark 1 kg’dan fazla ve genelde 1 ayda 500-1000 gram almaları beklenir. Siz mamaya başlamadan evvel bebeğinizi sık sık emzirin ve haftalık kg takibi yapın. şayet tartım yanlıssa veya kg yanlıs telaffuz edildiyse mamayı biberon ile değil emzirme destek sistemi veya kasık veya damlalık ile vermelisiniz ki meme reddi yasamayın.
Ezgiyksl elifiii kuzum geçen salı gittik doktora, ondan önce de aşısı vardı sağlık ocağında da ölçüldü kilosu 4700 dü, 3 gün sonra gittik işte doktora 4800 olmuştu yani tartının sorunu değil bu doktor yanlış bilgilendirdi kesinlikle
1anne1yavru Ezgiyksl körmü bu doktor acaba 1.5 kilo almış çocuk bence vermeyin. Benim kızım 700 gram aldı her ay ben vermedim mama
melikeeomeer Ezgiyksl Yen’i doğanların doğduğu zaman kilo kaybı yaşaması çok normal o yüzden genelde ilk ayın kilosu çok fazla kayıp yaşamadığı sürece önemsenmez başka doktora götürün kilo alıp alamaması 2 Aydan sonra belli olur mamaya başlamayın derim başka doktora götürmeden dediğinize göre kilosu çok güzel ve buna kilo kaybını da eklersek mükemmel bi şekilde kilo almış oluyor hatta
sevimlienerji Ezgiyksl canım doktorunu değiştir bence sen gayet iyi bence kilosu benim oğlum 3.100 kg doğdu ve doğumdan sonra 2.800 e düştü. Bir ay sonra 4.200 falan olmuştu doktorumuz çok iyi ayda 700 800 kg alsa bile yeterli dedi