Asell9 Merhaba kızlar, Bebeğim için tadımlara başlayacağız hangi sebze ve meyveler verdiniz veriyorsunuz?
Blknss12 Asell9 ben önce yoğurtla başladım. Sonra sebzeler sırası ile patates kabak havuç balkabağı,geçen gün de az bişey bezelye haşlayıp verdim. Sonra meyvelerle devam ettim elma armut muz şeklinde. 3 gün kurali ile verdim ben hepsini şimdi mesela karıştırıp veriyorum elmayla armudu ya da patatesle kabağı
Nur-ten Asell9 bizde 5 ay 4 günlüğüz doktor tadımlara başlayabilirsiniz artk dedi. Bende patates ile başlamayı düşünüyorum sonra havuç kabak ardından meyvelere geçerim ama bir yandan da acaba 6. Ayı beklesem mi diyorum çünkü sadece anne sütü alıyor bebeğim 4 gün oldu doktora gideli daha cesaret edip başlayamadım
aleynaerva Asell9 yoğurt ve havucla başladım sonrasinda kabak patates muz seftali armut hurma sirayla hepsini verdim önce tek başına hepsini sonra karistirarark yumurta da veriyorum pekmez de suan 6 ay 19 gunluk
Blknss12 eymeninefe benimki de hiçbir şeyi ağzını açarak iştahla yemiyor ya. Anca ver biberondan su içsin ona bayılıyor 😀 ne zaman alışacaklar.. tatlarna da bakarak veriyorum aslında ama
Asell9 eymeninefe Blknss12 bende yoğurt verdim sevdi şimdi sebze ve meyve ye geçeceğim yine 3 gün kuralı ile 3 gün sonra karıştırıp versem yoğurt ile bir sorun olur mu acaba
Ecrinbzkrt Blknss12 Merhaba! Bezelyenın ıcıne hasladıktan sonra baska bırsey katıyormusunuz yoksa sadece haslayıp blendırdan gecırıp sulu haldemı püre halındemı veriyorsunuz bende vermek ıstıyorumda
eymeninefe Blknss12 hiç bişey yemeyince kavanoz mamalardan aldm zararlı diye duydum ama yemeyince denemek istedim onu da yemiyor :(
Blknss12 Asell9 olmaz ben kabak çok severek yemedi diye yoğurtla karıştırıp verdiğim oldu yoğurda karşı alerjik durum yoksa sıkıntı olmaz
Asell9 Nur-ten bizde 5 ay 10 günlügüz doktor haftaya başla dedi diğer hafta pazartesi başlayacağım ama yoğurt vermiştim bi sorun yaşamadık severek yedi bir çay kaşığı verdim
Violet_86 Bende yoğurt ile başladım. mevsim sebze ve meyveleri vermek önemliymiş ama 6. Ay için verilebilecek sebzeler olarak;patates, havuç, balkabağı, brokoli ve pırasa meyvelerden elma, armut, muz ve avakado denenetmeyi düşünüyorum. 🙏
Yaren7979 Violet_86 bizde 6 ay 17 günlüğüz brokoli bizde çok gaz yaptı onun dışında kereviz Cennet hurması kırmızı biber falanda verdim Avakado muz bide emziriyosaniz anne sütü ile açın çok güzel oluyor
Nur-ten Asell9 Ay ne güzel maşallah bakalım bizim nasıl olacak☺️ bende 1 hafta daha beklemeyi düşünüyorum.
bsraaa19 Asell9 bence 180 günün dolmasını bekleyin sadece anne sütü alıyorsa bebeğiniz. 5 ay 19 günlüğüz bende beklemedeyim hatta Osman gönülal var YouTube’da doktor sadece anne sütü alıyorsa bir yaşını bile bekleyebilirsiniz diyor kararsızım o konuda.
Blknss12 Ecrinbzkrt merhaba, ben buharda pişirme aparatında pişirdim havuç ve bezelyeyi. Daha sonra içine pişirdiğim suyundan ekleyip blendirdan geçirdim. Üstüne de 1 çk zeytinyağı gezdirdim :)
bluekoala Ecrinbzkrt ben brokoli ve karnıbahar dışındaki sebzelerin hepsini çatalla ezdim. Eşim cok seçer , oğlumda secici olmasın diye birde çiğneme refleks gelişsin diye suda haşlayıp, sadece zeytin yağıyla hep verdim. Şimdi sırada karışık vermede🙆♀️ (hiçbir sebzeye anne sütü ve su katmadım ama saçma geliyor)
duzenlianne Asell9 havuç kabak patates bal kabagı elma armut muz olarak verdim 3 gğn kuralı ile. Yogurtta bi iki gün denedim bi sıkıntı olmayınca her akşam bi iki çay kaşıgı yediriyorum