dalincik mrb kizlar 41 gunluk bebegim var.30 gunluk oldugundan beri emmek istemiyor memeyi verince cok agliyor kendini geri itiyor.memeyi tam bitiremeyince kalani sagip veriyordum biberonla biberona alisti ve oyuzden emmek istemiyor cok bunaldim artik yapmadigim kalmadi yinede emmiyor bu durumu atlatip memeyi aldiran varmi.
defnesmoms dalincik biberon yerine kaşıkla yada şırıngayla vermeyi deneyin belki unutur biberonu ben emmediği zamn şırıngayla veriyorm bazı bebekler biberona alışıp reddedebiliyo inşallah düzelir
alicihankus Face kullanıyosanız emzirme akademisi diye bi grup var oraya üye olup sorabilirsiniz yardımcı oluyolar böyle konularda
Mommadam 5 buçuk aylık bebeğim doğduğunda zorla tutturdum memeyi hatta ilk zamanlar bebeğim küçük doğdu benim teceübesizliğim derken 10 dakika tutturmakla geçti. Sonra tam tuttu derken hep meme reddi yaşadım ayakta gezdirerek yatarak şarkı söyleyerek emzirdim. Tek meme tuttu diğerini verdikçe öğürdü emsin de bir tane emsin dedim. Tek meme yetmez diye yarım saatte bir emziriyorum psikolojim bozuldu. Çevrem sağolsun sürekli baskı yaptı bu çocuk aç mı tek meme yetmez ona diye kimseden destek görmedim bir yere gidemedim bebeğimle. En son kayınvalidem çocuk huysuz aç mı kalıyor diye doktora götürdü. Sağolsun doktor ayına göre kilosu çok iyi maşallah birde tek memeyle sadece anne sütüyle aldıysa bu kiloyu anne çok uğraşmış tebrik ederim mamaya bu kiloyu alamayanlar var dedi. Öyle mutlu oldum ki elbette bebeğim uğraşıcam ama çabamı anlayan biri çıkmıştı. Pes etme uğraş hep emziren bir anne olarak söylüyorum mama vermek çok kolay emzirmek daha zor. Mamayı ne kadar verdiğin belli emzirmek öyle değil süt var mı yok mu bebek emmiyor meme reddiyle uğraş süt yetiyor mu derken anne yıpranıyor. En iyi ben anlarım
Kmrnatt Benim bebeğimde iki gündür emmiyor sürekli ağlıyordu memedeyken. doğduğundan beri biberon ve emzik de kullanıyorduk ben de emzik ve biberondan kaynaklandığını düşünüp meme reddi olduğunu sanıyordum büyük teyzemiz nazar olmuş olabileceğini söyledi hocaya okuttuk belki inanamayabilirsiniz ama iki gündür emmeyen Bebeğim hemen emmeye başladı sizin bebeğiniz de nazar olmuş olabilir bi okuyun okutun isterseniz